Download
  • zaterdag 27 maart 2021
  • Eindhoven
 

Deze alles-in-één-set houdt uw motor draaiende

  • Verhoogt de maximale inzet van uw truck 
  • Voorkomt onherstelbare schade 
  • Verlengt de levensduur van essentiële onderdelen
 

Een moderne PACCAR-motor is een ingenieuze set van verschillende systemen die naadloos moeten samenwerken. Onze multiriem speelt samen met de riemspanner en de spanrol een belangrijke rol in dit proces. 

 
Spanrolsets-artikel
 

De technologie is beproefd en getest. De krukas van de motor drijft niet alleen het voertuig aan, maar ook essentiële onderdelen van de motor en het voertuig, zoals de waterpomp, dynamo en aircopomp. De rubberen multiriem wordt onder spanning gehouden door een riemspanner. De spanrol voorkomt dat de riem klappert.

 

Vervang voordat het te laat is

De multiriem, riemspanner en spanrol zijn buiten de motor gemonteerd en zijn blootgesteld aan vuil en vocht. Ze moeten bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Een multiriem heeft een beperkte levensduur. Bij slijtage of onvoldoende spanning kan onherstelbare schade aan de motor ontstaan. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de multiriem tijdig te vervangen. Bovendien is het raadzaam tegelijkertijd een nieuwe riemspanner en spanrol aan te brengen. Voor een optimale veiligheid raden wij aan de riem, spanner en spanrol om de drie jaar.

Wij leveren DAF Originele spanrolsets van de hoogste kwaliteit. Deze zijn leverbaar voor DAF XF en CF Euro 6 trucks. Deze set bevat een originele multiriem, riemspanner, geleiderol en de benodigde bevestigingsmaterialen. Het is voordeliger een complete set aan te schaffen in plaats van afzonderlijke onderdelen en deze tijdens een reguliere onderhoudsbeurt te vervangen.

Wilt u meer weten over de DAF Originele spanrolsets? Neem dan vrijblijvend contact op met uw DAF -dealer.