Download
  • donderdag 29 augustus 2019
  • Eindhoven
 

Vrachtbeveiliging van de beste kwaliteit

Spanbanden met ratel zijn op veel trucks onmisbaar. Wie kiest voor TRP Spanbanden kiest voor zekerheid, gegarandeerde kwaliteit en betrouwbare informatie op het label. Die kwaliteit en eerlijkheid zijn niet vanzelfsprekend bij andere merken.

 
Tiscotex
 

Spanbanden zekeren lading zodat deze bij onverwachte manoeuvres niet op straat terechtkomt en ongeschonden de plaats van bestemming bereikt. Bij spanbanden met ratel moet je goed opletten als je ze koopt. “Er wordt veel mee gesjoemeld,” aldus Filip Vercauteren van spanbandenmerk Tiscotex.

TRP Spanbanden garanderen kwaliteit en zekerheid

Tiscotex levert kwalitatief hoogwaardige TRP Spanbanden die uitgebreid getest en goedgekeurd zijn. Vercauteren: “Alleen TÜV voert deze strenge controles uit. Wij worden regelmatig door TÜV gecontroleerd en daar wordt een strenge Europese norm bij gehanteerd.”

Volgens Vercauteren wordt er in sommige Europese landen met keuringen gefraudeerd: “Niet iedereen die TÜV op het label zet heeft ook daadwerkelijk een TÜV-certificaat.” Soms gaat het mis met de breeksterkte van spanbanden. Hoe hoger de breeksterkte, hoe duurder de spanband. Spanbanden met ratel moeten een label hebben waarop die breeksterkte staat. Vercauteren: “Wie een TRP Spanband koopt schaft zekerheid aan en je krijgt de kwaliteit die op het label staat.”

Testspanband breekt met luide knal

Een spanband met ratel mag pas breken als er drie keer meer kracht op wordt gezet dan op het label staat. Een LC25 spanband kan een gewicht van 2.500 kilo aan, maar mag pas breken bij 7.500 kilo. Bij Tiscotex ligt een veel verkochte band van twijfelachtige kwaliteit met een LC25 label op de testbank. De band moet een breeksterkte van 7.500 kilo hebben, maar als de testmachine de 6.000 kilo passeert, spat de band met een luide knal uit elkaar. Degene die deze band koopt krijgt dus minder waar voor zijn geld en wordt misleid.

TRP Spanbanden hebben de beste ERGO ratel op de markt. De ratel is ergonomisch, beweegt naar je toe en heeft bovendien een langere hendel dan de standaardratel. Dit zorgt voor meer kracht, veiligheid en comfort. TRP Spanbanden met ratel kunnen worden gepersonaliseerd met uw bedrijfsnaam of logo.

Vragen over TRP Spanbanden?

Wilt u meer weten over de TRP Spanbanden of regels omtrent ladingzekering? Neem vrijblijvend contact op met uw DAF-dealer.