Download
  • dinsdag 30 april 2019
  • Eindhoven
 

Vrachtwagencabine van DAF: toen en nu

De automotive sector waarin we opereren staat nooit stil. We zijn continu bezig met innovaties op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie. Onze aandacht gaat daarbinnen al decennialang uit naar de allerbeste cabine. Lees hier hoe de DAF cabine zich heeft ontwikkeld door de jaren heen.

 
Space Cab
 

Het ontstaan van de DAF cabine

Het begon allemaal in 1966, toen DAF de eerste cabine-fabriek opende. Drie jaar later introduceerden we de kantelcabine. De techniek die toen gloednieuw was wordt tot op de dag van vandaag nog steeds toegepast.

Focus op comfort voor de chauffeur

Baanbrekend was de introductie van de Space Cab in 1985. Toen al was de DAF cabine bijzonder geliefd bij vrachtwagenchauffeurs. In 1987 introduceerden we een nieuw topmodel: de 95-serie. Standaard geleverd met de inmiddels zeer populaire Space Cab. Deze DAF 95 werd een jaar later uitgeroepen tot ‘Truck of the Year 1988’. In 1994 gingen we nog een stapje verder: de Super Space Cab was geboren. Een goede basis voor de cabine zoals we hem vandaag kennen.

Strengere eisen, betere trucks

De jaren die volgden zorgden telkens voor het perfectioneren van details. De cabine werd steeds duurzamer, veiliger, stiller, comfortabeler, esthetisch aantrekkelijker en er kwamen duizend-en-een opties om naar wens aan te passen. Trucks werden langzaam aan ook een stuk technischer en moderner door nieuwe technologieën. Vroeger sleutelden monteurs puur en alleen aan de hardware, maar vandaag de dag is dit niet meer zo simpel. Ingewikkelde en fijne technieken zorgen ervoor dat een groot deel van de truck afhankelijk is van computersystemen. Dit zorgt voor meer kwaliteit, maar brengt een meer nauwkeurige manier van onderhoud en reparaties met zich mee.

Nu: exclusiviteit als uitgangspunt

Al jarenlang zijn er allerlei opties en mogelijkheden bij het samenstellen van een truck, van basic tot zeer luxe. Een groot verschil met vroeger is dat exclusiviteit vandaag de dag een uitgangspunt is bij DAF. Kiest u voor een standaard-onderdeel, dan bent u al verzekerd van bepaalde luxe en kwaliteit. Zo bieden wij in onze trucks enkel nog ‘basic’ stoelen aan voor de bijrijder. Het instapmodel stoel voor de chauffeur is reeds lucht geveerd en bijzonder comfortabel. Uiteraard zijn er overal opties voor luxere uitvoeringen. Kiest u voor de standaard, dan bent u nog steeds verzekerd van kwaliteit.

Meer weten?

Benieuwd naar meer informatie en de geschiedenis van DAF trucks? Bekijk dan de historie van DAF. Heeft u specifieke vragen of wensen als het gaat over de mogelijkheden van de DAF cabine, neem dan vrijblijvend contact op met de DAF-dealer. Hier helpen ze u graag verder.