Download
  • zondag 25 augustus 2019
  • Eindhoven
 

Wat is AEBS en waarom heb ik het nodig?

AEBS is een afkorting voor Advanced Emergency Braking System. Dit is een semiautomatisch remsysteem. Het remsysteem is ontworpen om botsingen te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Lees hier hoe dit werkt.

 
AEBS
 

Hoe werkt AEBS?

Een radarsignaal aan de voorkant van de truck meet continu of er voldoende ruimte is. Wordt de afstandslimiet overschreden, dan geeft het systeem in eerste instantie een waarschuwingssignaal. Reageert de bestuurder niet op dit signaal? Dan neemt AEBS het over. De truck zal zoveel mogelijk vertragen om een botsing te voorkomen of de impact te minimaliseren. Bekijk voor meer informatie ook de video.

AEBS veilig gebruiken

Let op! AEBS is géén handig trucje om te zorgen dat de vrachtwagenchauffeur genoeg afstand houdt. Uiteraard is het van belang dat de chauffeur de truck bestuurt met volledige aandacht. Ook hoort een chauffeur zelf te kunnen inschatten wat een veilige afstand is van andere weggebruikers. AEBS is een noodremsysteem, dat in kritieke situaties soms het verschil kan maken.

Meer weten over AEBS?

Meer weten over het noodremsysteem of twijfelt u over de werking ervan? Neem dan contact op met uw DAF-dealer. Bij de dealer kunnen ze controleren of het systeem naar behoren werkt en advies geven over het gebruik.