Van Velsen

"Camerasystemen geven rust"

Van Velsen Transport

 

Minder stilstand, een rustige werkomgeving voor de chauffeur en meer veiligheid. Dit zijn de belangrijkste redenen voor Van Velsen Transport om hun vrachtwagens te voorzien van camerasystemen. We spreken Aad van Velsen over de voordelen van camerasystemen in vrachtwagens en zijn keuze voor Orlaco.

Voordelen van camerasystemen in vrachtwagens

Camerasystemen maken werken in de transportsector volgens Van Velsen veiliger en geven de chauffeur meer zicht en vertrouwen. “Het wordt steeds drukker op de weg en de druk op een chauffeur wordt hierdoor steeds groter. Je moet met camerasystemen werken om je omgeving goed in beeld te krijgen. Camerasystemen geven rust."

Blind vertrouwen op camerasystemen

Om te bewijzen dat u blind kunt vertrouwen op camerasystemen, gaan we met Aad van Velsen op pad naar een bouwplaats. Daar worden de ramen van zijn truck geblindeerd en zal hij over het terrein navigeren. Hoe dit afloopt ziet u in de video! 

 


Systemen voor alle weersomstandigheden

Van Velsen heeft 20 trucks die voornamelijk in de bouwsector opereren en rijdt nu zo’n 13 jaar met camerasystemen van Orlaco. “De kwaliteit van Orlaco is volgens Van Velsen uitstekend. “We gebruiken de systemen ook in onze rallytrucks onder de meest extreme omstandigheden: onder water, door woestijnen, hoge en lage temperaturen. Hier in Europa hebben we alle soorten weersomstandigheden gehad en zelfs de bekabeling en stekkers blijven goed.”

Perfect zicht in het donker

De systemen worden ook steeds beter. “Het zicht en de helderheid wordt beter en de hoek van de camera groter. Zelfs in het donker kun je perfect zien wat er om je heen gebeurt. Ook in de regen en sneeuw werken de camera’s prima.”

Geen vrachtwagen meer met spiegels

Volgens Van Velsen gaan de ontwikkelingen in de truckbranche vrij hard. “Ik denk dat er over vijf jaar geen vrachtwagen meer uit de fabriek komt waar spiegels op zitten. Die maken plaats voor rondom-camerasystemen met een centrale monitor. Zo kun je sneller zien, sneller reageren en sneller anticiperen.

Bekijk de TRP eCatalogue voor meer informatie over het Orlaco camerasysteem.