Anhalt
Anhalt Logistics

Anhalt Logistics: overtuigend bewezen!

 

Specialist in vloeistoftransporten Anhalt Logistics biedt zijn klanten 'vloeibare oplossingen' 

 

De nieuwste DAF XF generatie levert een belangrijke bijdrage aan een soepele dienstverlening van het bedrijf aan zijn klanten. De truck-trailercombinatie die de specialist in vloeistoftransporten Anhalt Logistics uit Duitsland gebruikt, wordt in heel Europa vaak gezien. Met een laag brandstofverbruik als topprioriteit was het geen verrassing dat Anhalt benieuwd was of de New XF het brandstofverbruik en het comfortniveau van andere trucks kon overtreffen. 'We gingen ervan uit dat we al de zuinigste en meest chauffeursvriendelijke trucks op de weg hadden.'

 

 
 

Marco Bielefeld, chauffeur

"In het begin werden we verrast door het lage toerental in de nieuwe XF"


 

Ove Thomsen, instructeur

"Als ik een keuze moest maken uit de zeven verschillende Europese truckfabrikanten, zou ik altijd DAF kiezen.”"

 
 

Bij de introductie van de New XF generatie bedrijfsvoertuigen beweerde DAF dat een brandstofbesparing tot 7% realistisch zou zijn. Anhalt Logistics vroeg instructeur Ove Thomsen en chauffeur Marco Bielefeld te controleren of die bewering klopte. Thomsen en Bielefeld namen de uitdaging aan en reden hun gewone routes met hun standaardvoertuigen en met het New XF model.

Lage toerentallen

"Al meteen werden we verrast door de lage toerentallen van de New XF – daardoor zit je veel relaxter achter het stuur", vertelt Bielefeld. "Tegelijkertijd voelde je nog steeds het enorme vermogen. En de New XF accelereert zo gemakkelijk en schakelt supersoepel. Het gaat allemaal moeiteloos."” 

Veel zuiniger

Thomsen was zelfs nog dieper onder de indruk, met vooral lof voor het brandstofverbruik: "Onder dezelfde omstandigheden verbruikte de New XF gemiddeld 23 liter per 100 kilometer. Dat is een aanzienlijke besparing van vijf liter in vergelijking met een truck van een ander merk die deze route normaal gesproken rijdt!"

 

Anhalt side view
 
 
Anhalt-DAF-steering-wheel

Interieur

Het smaakvolle interieur vergde minder gewenning. “Als je in een DAF stapt, krijg je meteen zin om lekker aan de slag te gaan”, zegt Bielefeld. “DAF weet precies wat de chauffeur wil. Alles zit precies daar waar je het verwacht, alles is logisch ingedeeld en makkelijk bereikbaar. En die uittrekbare tafel blijft briljant.” Veel lof heeft Bielefeld ook voor de comfortabele zetels en het royale bed.

Nieuwe normen

Ook de beide directeuren Heino en Thies Anhalt zijn enthousiast over de prestaties. Ze bestelden 60 nieuwe XF’s. “We rijden al sinds het eind van de jaren negentig met DAF. Toentertijd was de aanschaf vooral pragmatisch van aard. Er zat nog niet zoveel elektronica op, hij was betrouwbaar en had een aangenaam ruime cabine”, vertelt Heino Anhalt. “De XF heeft zich ontwikkeld van een robuuste, eenvoudige metgezel die hij was, tot een eersteklas voertuig dat technologisch nieuwe normen zet – mét behoud van zijn robuustheid en betrouwbaarheid." 

Wit

De chartervoertuigen zijn herkenbaar aan hun witte kleur en een beschaafd Anhaltlogo, zodat de klant naar wens zijn firmanaam kan aanbrengen. Op het bedrijfsterrein in Rehde Flehden-Bargen vallen de twee eerste DAF XF’s van de nieuwe serie in het wit extra op, want verder overheerst het herkenbare Anhaltmetallic blauw. Maar belangrijker nog dan de kleuren zijn de intrinsieke kwaliteiten van het bedrijf, de chauffeurs en de voertuigen. En die zijn bij Anhalt Logistics dik in orde. 

 
 

Familietraditie

Waardering voor de chauffeurs is verankerd in de familietraditie van Anhalt. Beide directeuren zaten aan het begin van hun carrière drie jaar lang op de weg en vandaag de dag kruipen ze minstens een keer per jaar zelf achter het stuur voor een lange trip van meerdere dagen. “Zo krijgen we een goede indruk van wat er bij de klant speelt en zien we met welke uitdagingen onze chauffeurs te maken krijgen”, vertelt Heino Anhalt.

Ook in de dagelijkse praktijk wordt bij Anhalt Logistics veel gedaan om het chauffeurs naar de zin te maken. “Wij bieden zo goed als alle soorten wegtransport aan”, aldus Thies Anhalt. “Je kunt bij ons van Zweden naar Spanje rijden, maar ook kortere routes als je ’s avonds gewoon thuis wilt zijn. Je hoeft het maar aan te geven.”

Brede dienstverlening 

Brede dienstverlening Anhalt Logistics biedt een breed pakket aan diensten aan. Naast chemisch- en levensmiddelentransport zijn ook de truckservice- en verhuuractiviteiten inmiddels belangrijke pijlers onder het bedrijf geworden. “Ongeveer 25 procent van de vloot, inclusief chauffeur, rijdt als charter voor andere bedrijven”, legt Thies Anhalt uit. “Onze chauffeurs moeten twee harten hebben. Ze horen bij het Anhaltteam, profiteren van alle voordelen die wij hen als werkgever bieden en tegelijkertijd moeten ze zich kunnen identificeren met de klanten en hun producten.”

 
 

Feiten en cijfers

Anhalt Logistics 

colleagues_rgb_outline

430

Werknemers

Trucks

210

Trucks

Trailers

400

Trailers

 
anhalt.de
 

Andere verhalen: