Download
  • donderdag 18 april 2019
  • Bellevue, Washington
  • PACCAR Inc.
 

PACCAR benoemt Preston Feight tot Chief Executive Officer

PACCAR Inc heeft bekend bekendgemaakt dat haar Board of Directors, Preston Feight met ingang van 1 juli 2019 heeft benoemd tot chief executive officer (CEO). Per diezelfde datum zal hij ook lid worden van de Board of Directors. Preston Feight bekleedt momenteel de functie van executive vice president van PACCAR en volgt Ron Armstrong op, die op 30 juni 2019 met pensioen gaat en sinds april 2014 chief executive officer is. Mark Pigott blijft executive chairman en zal de onderneming strategische adviezen blijven geven.

 
Preston Feight
Preston Feight - Chief Executive Officer - PACCAR inc.
 

“Preston Feight is een geweldige leider, die een grote bijdrage heeft geleverd aan de uitstekende en winstgevende groei van PACCAR en haar toonaangevende producten en diensten”, aldus Mark Pigott. “Ik feliciteer Preston met zijn promotie tot chief executive officer en verwelkom hem in de Board. Namens de Board of Directors en alle PACCAR-medewerkers, wil ik Ron Armstrong bedanken voor de vijf jaar waarin hij als PACCAR’s chief executive officer blijk heeft gegeven van groot leiderschap en een grote strategische visie.”

In de 25 jaar dat Ron Armstrong bij PACCAR werkzaam is geweest, heeft de onderneming wereldwijd een grote groei doorgemaakt in technologisch leiderschap. Tijdens zijn periode als CEO, heeft PACCAR vele records gerealiseerd op het gebied van omzet, nettowinst en rendement voor de aandeelhouders. Daarnaast introduceerde PACCAR nieuwe producten en groeide de onderneming in marktaandeel.

Als een geboren leider, heeft Preston Feight (51) een belangrijke rol gespeeld bij de groei die PACCAR op het gebied van omzet en winst heeft bereikt, alsook bij de integrale ontwikkeling van PACCAR-voertuigen en aandrijflijnen. Preston werkt 21 jaar bij PACCAR met leidinggevende posities als president-directeur van DAF trucks, vice president en general manager van Kenworth Truck Company en assistant general manager sales & marketing en chief engineer bij Kenworth. Preston Feight is afgestudeerd aan de Northern Arizona University (werktuigbouwkunde) en aan de University of Colorado (bedrijfsmanagement).

“Dit jaar bestaat PACCAR 114 jaar en de onderneming is toonaangevend in de industrie in kwaliteit en innovatie. PACCAR heeft een uitstekende historie op het gebied van financiële prestaties, eersteklas bedrijfswagens, alsook innovatieve onderdelenvoorziening en financiële dienstverlening”, aldus Preston Feight. “De technologie van PACCAR heeft de onderneming gepositioneerd als koploper in vooruitstrevende diesel-, elektrische en waterstof-brandstofcel aandrijflijnen, in geavanceerde systemen die de chauffeur ondersteunen en connectiviteit. De truckfabrieken van PACCAR en de distributiecentra zijn van wereldklasse met geïntegreerde productiesystemen. Ik bedank Mark en de Board voor het voorrecht PACCAR en haar 28.000 medewerkers te mogen leiden met de doelstelling van het leveren van winstgevende groei, uitstekende klantenservice en een geweldig rendement voor de aandeelhouders.”

 

 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com