Download
  • dinsdag 10 september 2019
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks op Matexpo beurs voor bouwmaterieel

8x4 FAW chassis voor het eerst te zien

Om zijn uitgebreide, op maat gemaakte product- en dienstenaanbod voor de bouwsector te laten zien, neemt DAF deel aan de tweejaarlijkse Matexpo-beurs voor bouwmaterieel, die van 11 tot 15 september 2019 in het Belgische Kortrijk plaatsvindt. Op de DAF-stand kan het publiek voor het eerst kennis maken met de nieuwe CF FAW 8x4 – die daar naast andere constructie trucks staat.

 
DAF-CF-FAW-introduction-press-release
De nieuwe 8x4 DAF CF FAW wordt voor het eerst getoond op de Matexpo beurs voor bouwmaterieel in het Belgische Kortijk en onderstreept DAF’s ambitie om verder te groeien in het bouwsegment.
 

DAF staat in Hal 5 met een 300 m2 grote stand en laat daar 3 voertuigen zien, waaronder de 19T LF Construction voor lokale en regionale distributie, de XF Super Space Cab voor het zware transport en de nieuwe 8x4 CF FAW die voor allerlei toepassingen kan worden ingezet.

Nieuwe FAW

 Het nieuwe FAW bakwagen-chassis – beschikbaar als CF en XF – is uitgerust met een tridem. Deze bestaat uit een tandem met dubbele aandrijving voor een uitmuntende tractie en een gestuurde sleepas, die de FAW een draaicirkel van slechts 15,6 meter geeft: goed voor een toonaangevende wendbaarheid. Het chassis leent zich uitstekend voor een kipper, betonmixer of opbouw met haakarm.

Bouw segment

 Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks: “Met een marktaandeel van 20% is DAF de duidelijke nummer 1 in het Europese trekkersegment maar we hebben dankzij een geweldige serie voertuigen óók in het bouwsegment voor elke vraag het beste aanbod. De nieuwe FAW onderstreept onze ambitie om in dat bouwsegment verder te groeien.”

Speciale DAF services voor het bouw segment

 Met op de bouwsector toegespitste services zorgt DAF voor het best mogelijke zakelijke aanbod. Die services omvatten specifieke DAF MultiSupport reparatie- en onderhoudscontracten, met 'Uptime-pakketten' die de inzetbaarheid garanderen. Daarnaast biedt de DAF Academy speciale trainingen aan voor bestuurders van bouwvoertuigen.

 

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

DAF Corporate Communications:

Rutger Kerstiens

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com