DAF Trucks at Solutrans Exhibition in Lyon

DAF Trucks op de Solutrans beurs in Lyon

DAF CF Electric en nieuwe CF FAW trucks op de stand

 
  • donderdag 14 november 2019
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks neemt deel aan de tweejaarlijkse Solutrans beurs, die van 19 tot 23 november 2019 plaatsvindt in Lyon, Frankrijk. Op de DAF-stand is onder meer de DAF CF Electric te zien.

 

Op DAF’s 450 m2 meter grote stand in hal 5 van de Solutrans staan 3 voertuigen opgesteld, waaronder het nieuwe, breed inzetbare 8x4 DAF CF FAW-chassis en een 4x2 XF Super Space Cab voor zwaar transport. Beide trucks staan naast de volledig elektrische DAF CF Electric-trekker, die deel uitmaakt van de uitgebreide klanten veldtest in Duitsland en Nederland.

Nieuwe FAW
Het nieuwe FAW bakwagen-chassis – beschikbaar als CF en XF – is uitgerust met een tridem. Deze bestaat uit een tandem met dubbele aandrijving voor een uitmuntende tractie en een gestuurde sleepas, die de FAW een toonaangevende wendbaarheid geeft. Het nieuwe 8x4 FAW-chassis heeft een technisch GVW van 44 ton en is bij uitstek geschikt maakt voor het vervoer van grote of zware ladingen op bouwplaatsen waar relatief weinig ruimte is. Het nieuwe chassis is de perfecte basis voor een kipper, betonmixer opbouw of voor combinaties met een haakliftsysteem.


DAF CF Electric
De DAF CF Electric, die deelneemt aan uitgebreide veldtesten bij klanten, is een volledig elektrische 4x2 trekker (met GCW tot 37 ton) in stedelijke gebieden, waar enkel- of dubbelassige trailers de norm zijn. De kern van zijn intelligente VDL's E-Power Technology aandrijflijn is een 210 kilowatt elektrische motor, die zijn energie haalt uit een lithium-ion batterijpakket met een totale capaciteit van 170 kilowattuur. De CF heeft een actieradius tot zo’n 100 kilometer wat hem geschikt maakt voor ’zero emission’ transport in hoge volumes in de stedelijke gebieden. De batterijen hebben een 30-minuten snellaadfunctie en volledig opladen duurt maar anderhalf uur.

Speciale DAF services voor het bouw segment
Voor het beste zakelijke aanbod, biedt DAF een breed scala diensten aan; van zeer aantrekkelijke PACCAR Financial-services tot op maat gemaakte DAF MultiSupport reparatie- en onderhoudscontracten, inclusief speciaal voor de bouwsector ontwikkelde producten, zoals 'Uptime pakketten' met een gegarandeerde uptime.

 

‘Aanhoudende groei in Frankrijk’
Philippe Canetti, Managing Director van DAF Trucks France: “Frankrijk is de tweede truckmarkt van Europa en we presteren er uitstekend. Illustratief is dat DAF’s marktaandeel blijft groeien; dat steeg van het record van 13,2% over heel 2018 naar 13,6% over de eerste drie kwartalen van dit jaar. En geen ander import merk verkoopt in Frankrijk meer trekkers dan DAF. Samen met ons professionele dealer netwerk willen we nu net zo succesvol worden in het bakwagensegment.”

 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com