Saving on fuel with a nearly new DAF truck

15% brandstof besparen met een bijna-nieuwe DAF truck

 
Download
  • vrijdag 17 januari 2020
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Kopers van een DAF Used Truck kunnen wel 15% brandstof – of zelfs nóg meer – besparen. Bij DAF-dealers en de vier DAF Used Truck Centers komen de eerste jong-gebruikte, ultrazuinige DAF trucks van de nieuwste generatie beschikbaar. Steevast mét fabrieksgarantie, de laatste innovaties aan boord en met hooguit 400.000 kilometer op de teller. Bovendien is het mogelijk om het nog bijna-nieuwe voertuig tegen een scherp tarief te leasen.

 

“De ervaring leert dat veel kopers van een jong-gebruikte truck van het in 2017 geïntroduceerde model, voorheen in een Euro 5 truck reden”, weet Marty van den Dungen, Sales Director Used Trucks bij DAF. “Voor hen zijn brandstofbesparingen van 15% vaak vrij eenvoudig haalbaar. Dat staat nog los van de Maut-voordelen die het rijden met een Euro 6 trucks geeft én het feit dat je er speciale gebiedsontheffingen mee kunt krijgen voor bepaalde steden, industriegebieden en havens.”

Zuiniger, comfortabeler, stiller

 Wie nu nog een eerste generatie Euro 6 rijdt, kan al snel 7% op de brandstofkosten besparen, zo hebben verbruikstesten van journalisten in heel Europa aangetoond. “En daar komen service-intervals tot 200.000 kilometer en tot wel 250 kilo hogere laadvermogens bij - net als het geweldige comfort van de nieuwste generatie trucks”, stelt Van den Dungen. “Die zijn stiller dan ooit. Schakelen vrijwel ongemerkt. Zijn standaard uitgerust met een geweldig, nieuw airconditioning-systeem. En het bedieningsgemak van de cruise control en de ecoroll is écht ongekend!”

“15% lager brandstofverbruik” 

 “De investering in een vloot van gebruikte DAF Euro 6 voertuigen is elke eurocent waard”, aldus Carlos Liste, eigenaar van Maquisaba Logistics uit Santa Comba in Spanje. “Ze zijn buitengewoon betrouwbaar en vergeleken met de Euro 5 trucks, besparen we in de dagelijkse operatie tot 15% in brandstofkosten. Mede dankzij de hogere laadvermogens en de langere service-intervals brengt de nieuwste generatie Euro 6 trucks de efficiency van mijn vloot op een aanzienlijk hoger niveau. En het mooie is: mijn chauffeurs prijzen het comfort en de rij-kwaliteiten. Ze houden van hun nieuwe trucks.” 

DAF First Choice Trucks

Elke gebruikte truck van de nieuwste Euro 6 generatie wordt bij de DAF-dealer aangeboden als ‘DAF First Choice Truck’. ‘DAF First Choice Trucks’ zien er als nieuw uit en zijn op meer dan 200 punten gecontroleerd én technisch in topconditie bevonden voor een maximale betrouwbaarheid – en daarmee optimale uptime. DAF First Choice Trucks jonger dan 4 jaar, krijgen standaard 12 maanden volledige fabrieksgarantie, uiteraard ook op alle fabrieksopties. Kijk voor het volledige aanbod aan DAF kwaliteitsoccasions op www.dafusedtrucks.com.

 
 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

DAF Corporate Communications:

Rutger Kerstiens

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com