Download
  • donderdag 17 september 2020
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF XF en CF bekroond met Good Design Award

Internationale prijs voor ‘uitmuntend design en innovatie’

De DAF CF en XF hebben de prestigieuze internationale Good Design Awards gewonnen voor hun ‘uitmuntend design en innovatie’. De onderscheiding in de categorie Product Design Automotive and Transport is toegekend door de 55 juryleden van de in Australië gevestigde Good Design Award-organisatie. In maart introduceerde DAF Trucks de nieuwe CF- en XF-serie op de Australische markt.

 
DAF-XF-and-CF-rewarded-with-Good-Design-Award-01
Vanwege hun ‘uitmuntende ontwerp en innovatie’ zijn de DAF CF en XF bekroond met de prestigieuze internationale Good Design Awards.
 

De jaarlijkse Good Design Awards is een van de oudste en meest prestigieuze internationale prijzen ter wereld voor design en innovatie, met een historie die teruggaat naar 1958. Sinds de introductie van de huidige generatie LF, CF en XF trucks won DAF over de hele wereld prijzen, waaronder titels als International Truck of the Year, Fleet Truck of the Year, Green Truck of the Year en Construction Truck of the Year.

‘Positieve bijdrage aan bedrijfsresultaat en milieu’

De jury van de Good Design Awards: “De DAF CF en XF zetten de nieuwe standaard op het gebied van uitstraling, bediening, veiligheid, duurzaamheid en prestaties. Innovatief denken heeft gezorgd voor een truck die positief bijdraagt aan het bedrijfsresultaat, het milieu en het welbevinden van de chauffeur. Het ontwerp biedt een slimme combinatie van zowel aerodynamische vormgeving als optimalisatie van de aandrijflijn. Dat zorgt voor een schonere truck die beter is voor het milieu én betere prestaties levert.”

‘Verfijning en raffinement’

De jury constateert in haar oordeel verder dat het interieurdesign overeenkomsten vertoont met dat van een personenauto: “Dat draagt bij aan het gevoel van verfijning én geeft de truck raffinement. Het interieur kent een doordachte ergonomische lay-out en biedt bovendien mogelijkheden voor maatwerk. Dát en het gebruik van sterke, duurzame materialen met onovertroffen NVH-kwaliteiten (noise, vibration and harshness – voor een stil en kraakvrij interieur zonder trillingen), zorgen ervoor dat de chauffeur van alle comfort is voorzien.”

Toewijding

Richard Zink, DAF Trucks Directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur: “De Good Design Award staat voor méér dan een uitmuntend design. De award belichaamt ook onze toewijding om de winstgevendheid van onze klanten te vergroten enerzijds en onze dagelijkse inspanningen om het DAF chauffeurs zo comfortabel mogelijk te maken anderzijds.”

Record aantal van 835 inzendingen

De Good Design Awards van 2020 telde een recordaantal inzendingen van liefst 835 ontwerpprojecten, die stuk voor stuk werden gejureerd. Meer informatie over Good Design is te vinden op www.good-design.org.

DAF-XF-and-CF-rewarded-with-Good-Design-Award-02

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

DAF Corporate Communications:

Rutger Kerstiens

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

 
Rutger Kerstiens