DAF-Driver-training

DAF rolt EcoDrive+ Training verder uit in Europa

 
Download
  • woensdag 23 september 2020
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF rolt zijn EcoDrive+ Training uit in heel Europa. De interactieve training leert chauffeurs van een nieuwe DAF truck hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van de systemen aan boord van hun voertuig. Het resultaat: een aanzienlijk lager brandstofverbruik, lagere onderhoudskosten én tevreden chauffeurs.

 

Bij de aflevering van elke nieuwe DAF LF, CF en XF hoort, vanzelfsprekend, een uitgebreide instructie. Als na de uitleg de sleutels worden overhandigd, ontvangt de chauffeur óók een voucher voor een DAF EcoDrive+ Training. Deze voucher kan binnen zes maanden worden ingewisseld voor een intensieve 1-op-1 training in zijn of haar eigen truck, gegeven door een door DAF Trucks opgeleide en gecertificeerde instructeur.  

Maximale prestaties uit een druppel diesel 

“Elke nieuwe DAF truck heeft talloze – al dan niet optionele – systemen aan boord om zuiniger, veiliger en meer ontspannen te rijden”, legt Pascal Hochstenbach van de DAF Driver Academy uit. “Pas als je die goed begrijpt en toepast, kun je uit elke druppel diesel maximale prestaties halen.” 

Minder slijtage 

Bijkomend voordeel van het juist gebruiken van de motorrem en systemen als adaptive cruise control, is dat dit óók zorgt voor minder slijtage van onder meer de remmen, terwijl systemen als ACC en AEBS de verkeersveiligheid vergroten. Hochstenbach: “Wie zijn truck écht onder de knie heeft, zit bovendien ook nog eens met méér plezier achter het stuur. Dat maakt de DAF EcoDrive+ Training de tijdsinvestering dubbel en dwars waard.” 

Gemiddeld 10% zuiniger 

De EcoDrive+ Training duurt in de meeste gevallen een dag en bestaat altijd uit zowel theorie als praktijk. „Onze chauffeurs die op training zijn geweest, rijden minstens 10% zuiniger. Dat is een indrukwekkende return on investment”, vindt Marek Gunia, Transport Director bij BATIM uit Polen. “Ik merk bovendien dat het aantal schades sterk afneemt. EcoDrive+ verbetert óók de rijvaardigheid en kennis van chauffeur-ondersteunende systemen. Daardoor worden mijn chauffeurs nog betere vakmensen en hebben ze merkbaar meer plezier in hun werk.” 

Uitrol 

Chauffeurs van een nieuwe DAF in onder meer Frankrijk, Duitsland, Polen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk krijgen de training al standaard aangeboden. Afhankelijk van lokale Covid-19 maatregelen, wordt de DAF EcoDrive+ Training in de komende tijd verder uitgerold in heel Europa.  

 

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

DAF Corporate Communications:

Rutger Kerstiens

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

Rutger Kerstiens