01 DAF to ship 200 heavyduty trucks to Colombia

DAF verscheept 200 heavy duty trucks naar Colombia

DAF’s grootste order ooit in Zuid-Amerika

 
Download
  • donderdag 2 september 2021
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Het is de grootste order van DAF Trucks ooit in Zuid-Amerika: 200 trucks, besteld door transporteur GRUPO PRODES uit Colombia. Het gaat om 3-assige CF 6x4 trekkers voor het transport van onder meer bier, frisdrank en tropisch fruit in onherbergzame gebieden.  

 

GRUPO PRODES is een van de grootste transporteurs van Colombia en heeft een vloot van zo’n 1.500 trucks en 2.000 trailers. Het hoofdkantoor van de onderneming staat in Medellin Antioquia. Daarnaast heeft de transporteur depots door heel Colombia, een land dat qua omvang vergelijkbaar is met een gebied ter grootte van Frankrijk, Duitsland en de Benelux samen. GRUPO PRODES vervoert in Colombia voor een grote brouwer en is daarnaast gespecialiseerd in geconditioneerd transport van tropisch fruit. 

‘Een klasse apart’ 

De gefaseerde levering van de 200 DAFs volgt op een uitgebreide test die GRUPO PRODES met de CF uitvoerde. “Onze vloot omvat allerlei verschillende merken en chassisvarianten. Daardoor hebben we veel vergelijkingsmateriaal. Qua betrouwbaarheid, efficiency, wenbaarheid en chauffeurscomfort blijkt de CF toch echt een klasse apart”, stelt Federico Medina, Directeur Transporte bij de GRUPO PRODES. “We zijn zo overtuigd van de kwaliteiten van dit voertuig dat we onze initiële order van 150 trucks zelfs hebben verhoogd naar 200 exemplaren.” 

Voorbereid op zware omstandigheden 

Optisch zullen de DAF trucks veel weg hebben van ‘gewone’ CFs, maar onderhuids worden ze voorbereid op een extreem zwaar leven. “GRUPO PRODES heeft zogeheten heavy duty chassis besteld, met een extra robuust tandem voor maximale tractie, bedoeld om dag-in dag-uit onder de zwaarste omstandigheden te presteren”, weet Johan Doensen, Area Sales Manager Sales Operations. 

De trucks worden geleverd en onderhouden door DAF-dealer Kenworth de la Montaña, dat in Colombia 14 in DAF en Kenworth gespecialiseerde werkplaatsen heeft.   

 

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
 
Rutger Kerstiens