Download
  • woensdag 15 september 2021
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF XF scoort hattrick met ‘Fleet Truck of the Year’ award

Als eerste truck ooit is de DAF XF voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘Fleet Truck of the Year’. Dit gebeurde tijdens de prestigieuze Motor Transport Awards in het Verenigd Koninkrijk.

 
UK Fleet Truck of the Year - Motor Transport Awards
 

Deze hattrick van DAF – sinds jaar en dag marktleider in het Verenigd Koninkrijk – is alweer de vierde award die de XF behaalt in zes jaar. Bovendien is het niet minder dan de twintigste titel die DAF en Leyland mee naar huis nemen sinds de eerste editie van de Motor Transport Awards in 1986. 

De invloedrijke jury van de Motor Transport Awards bestaat uit vooraanstaande en gerespecteerde transportondernemers. Elk lid weet daardoor als geen ander wat nodig is voor een veilige, productieve en efficiënte vloot. De jury: “DAF Trucks heeft belangrijke innovaties geïntroduceerd om zijn vlaggenschipmodel aan de top van de verkooplijsten te houden”. Bovendien stelt ze dat “de XF een 'door en door beproefd model is.” 

De DAF XF is niet voor niets de favoriet van veel van de toonaangevende wagenparkbeheerders in het Verenigd Koninkrijk. De truck is ongekend betrouwbaar, heeft een laag brandstofverbruik en wordt door chauffeurs zeer gewaardeerd. Bovendien is de ondersteuning van DAF ongeëvenaard en staat het DAF-dealernetwerk bekend als de beste in de industrie.  

Evolutie zit in het DNA van de XF. Dat komt ook tot uiting in de pas gelanceerde en volledig Nieuwe Generatie DAF XF-, XG- en XG⁺ trucks. Deze innovatieve trucks zijn de nieuwe benchmark op het gebied van efficiëntie, veiligheid en comfort. De serieproductie van deze voertuigen gaat dit najaar van start. 

“Voor vrachtwagenchauffeurs staat DAF synoniem voor betrouwbaarheid, zuinigheid en comfort”, zegt DAF Trucks UK Managing Director, Laurence Drake. “Deze bijzonder hattrick bewijst nogmaals de kwaliteit en de algehele prestaties van de XF: hij blijft winnen. In combinatie met onze uitzonderlijke dealer- en aftersalesservice is de XF een geweldige businesscase en de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ zullen die traditie voortzetten.”  

 

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel:+31 (0)40 214 4191
E-mail:rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
 
DAF PR Manager Rutger Kerstiens