Download
  • maandag 6 december 2021
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Mijlpaal voor Leyland Trucks: half miljoen voertuigen

DAF LF 210 voor Londense porselein-importeur Minoli

Leyland Trucks, dat in het Verenigd Koninkrijk het volledige programma DAF-voertuigen bouwt, heeft de productie van zijn 500.000e voertuig gevierd. Deze bijzondere truck – een 16-tons DAF LF 210 – werd tijdens een speciale ceremonie op de productielijn overhandigd aan zijn nieuwe eigenaar Minoli.

 
01 DAF Leyland Trucks half million vehicle production milestone
Leyland Trucks heeft de productie van zijn 500.000e voertuig gevierd
 

De DAF LF 210 is de eerste van vier nieuwe trucks voor het Britse Minoli – een vooraanstaand importeur en distributeur van porseleinen tegels uit Italië. Twee van de voertuigen zijn uitgerust met een 210 pk krachtige PACCAR PX-5 motor en voorzien van luchtvering voor het vervoer van delicaat keramiek. DAF is al bijna 40 jaar vaste leverancier van Minoli, met zijn hoofdvestiging en distributiecentrum in Oxford en kantoren en showrooms in Londen.

DAF LF is de meest populaire distributietruck in het Verenigd Koninkrijk.

Voor Minoli is het belangrijk dat het kan rekenen op betrouwbare en robuuste voertuigen die niet alleen helemaal naar eigen wens zijn gebouwd, maar ook aansluiten bij de veeleisende en vaak veranderende behoeften van het bedrijf. Daarom vertrouwt de onderneming al tientallen jaren op DAF en de Londense DAF-dealer HTC Group. De constante vernieuwing en uitbreiding van de vloot wordt niet alleen ingegeven door de toenemende vraag naar Minoli’s porselein, maar ook door de wens om voortdurend de efficiëntie verder te verhogen en de uitstoot te verminderen. Met de nieuwe voertuigen bestaat de vloot van Minoli uit 14 DAF trucks. Het bedrijf koos onder meer voor de LF - de populairste distributietruck van het Verenigd Koninkrijk - vanwege het toonaangevende laadvermogen, hoge chauffeurscomfort, uitstekende weggedrag en de ongeëvenaarde wendbaarheid.

Brits product

“Als onderneming en als familie voelen we ons zeer bevoorrecht dat we onderdeel zijn van zo'n gedenkwaardige mijlpaal in de historie van Leyland Trucks,” stelde Jonathon Minoli. “De wetenschap dat onze trucks in Groot-Brittannië worden gebouwd en dat we daarmee de Britse industrie ondersteunen, vervult ons met trots. Onze relatie met DAF is gebaseerd op kwaliteit en betrouwbaarheid, waardoor we dag in dag uit en jaar na jaar kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten.”

De assemblagefabriek van Leyland werd gebouwd in 1979. Een jaar later ging de volledige productie van start. Het terrein van Leyland Trucks is 86 hectare groot, waarvan 93.000 vierkante meter in beslag wordt genomen door de productiefaciliteiten. De onderneming heeft 1.000 enthousiaste medewerkers die de DAF LF, CF en XF bouwen én de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+; de serie trucks die afgelopen maand werd uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’.

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens