Download
  • donderdag 24 maart 2022
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF levert vijf CF Electric trucks aan Amazon UK

DAF levert vijf CF Electric trekkers aan Amazon UK. De volledig elektrische voertuigen hebben een GCW van 37 ton en worden toegevoegd aan Amazon’s vloot regionale distributietrucks. Ze zullen emissievrij goederen gaan vervoeren. De vijf DAF CF Electric trucks zijn de eerste elektrische regionale distributietrucks die Amazon in Europa inzet.

 
DAF delivers five CF Electric trucks to Amazon UK
Amazon zet in het Verenigd Koninkrijk vijf DAF CF Electric trekkers in voor emissieloze regionale distributie.
 

De voertuigen markeren een belangrijke mijlpaal in de verduurzaming van Amazon’s vloot en dragen bij aan de Shipment Zero ambitie van de onderneming: in 2030 moet vijftig procent van Amazon’s transporten CO2-vrij zijn. De vijf voertuigen vervangen reguliere trucks en zullen gezamenlijk jaarlijks zo’n 160.000 kilometers op groene stroom afleggen. Dat levert een CO2-besparing van 170 ton op.

“We zijn verheugd dat we de DAF CF Electric aan de vloot van Amazon mogen toevoegen om zo de onderneming te helpen haar klimaatbelofte in te lossen,” stelt Eelco van Veen, DAF Trucks’ Director Fleet Sales. “De DAF CF Electric is voor het transport een belangrijke stap op weg naar emissieloze regionale distributie. De truck is ontwikkeld als antwoord op de groeiende vraag uit de transportsector naar zowel een betere luchtkwaliteit als een lagere CO2-uitstoot. Door goed te plannen en te snelladen kan de CF Electric tot wel 500 kilometer per dag afleggen. Dat is een kilometrage waar transporteurs echt mee uit de voeten kunnen.”

“Amazon is een van de eerste bedrijven ter wereld die elektrische vrachtwagens gaat inzetten in het zware segment”, zegt John Boumphrey, Amazon UK Country Manager. “We streven ernaar om per 2040 CO2-neutraal te opereren. Deze nieuwe stap is een mijlpaal in het CO2-neutraal maken van ons transportnetwerk zodat we meer bestellingen van klanten kunnen afleveren met emissievrije voertuigen.”

DAF CF Electric: trekker en bakwagen

De DAF CF Electric is leverbaar als 4x2 trekker (GCW: 37 ton) en als 6x2 bakwagen (GVW: 28 ton) met een gestuurde naloopas voor maximale wendbaarheid. De elektromotor met een vermogen van 210 kW (240 kW piekvermogen) haalt zijn kracht uit een batterijpakket van 350 kWh (315 kWh effectief). Bij een laadstation met een vermogen van 250 kW duurt volledig opladen slechts zo’n 75 minuten.

 

 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
Rutger Kerstiens