DAF-New-Generation-XG-plus-01

Nieuwe Generatie DAF XG⁺ ‘Beste Trekker met dieselmotor’

DAF LF en CF maken DAF-hattrick compleet tijdens Fleet News Awards ’22

 
Download
  • woensdag 30 maart 2022
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

De Nieuwe Generatie DAF XG⁺ is in de UK tijdens de prestigieuze Fleet News Awards ’22 uitgeroepen tot ‘Beste Trekker met dieselmotor’. Verder bekroonde de jury de DAF LF tot ‘Beste Tweeassige Bakwagen in het lichte segment’ en ontving de DAF CF de titel ‘Beste Bakwagen’. Het was voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat DAF tijdens de Fleet News Awards belangrijke prijzen in ontvangst mocht nemen.

 

De erkenning van de XG⁺ volgt op de titel ‘International Truck of the Year 2022’, die de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG⁺ afgelopen november ten deel viel. Ook werd de serie voertuigen recentelijk in Portugal en Roemenië uitgeroepen tot ‘Truck of the Year’.  

De juryleden van de Fleet News Awards waren vol lof over de Nieuwe Generatie DAF XG⁺. “De XG⁺ stelt de nieuwe norm in het trekkersegment. DAF’s vlaggenschip is stijlvol, zit vol innovaties, is indrukwekkend om mee te rijden, biedt de grootste cabine én is bijzonder comfortabel om in te werken en in te leven. Ondernemers profiteren van zowel lage bedrijfskosten als DAF’s uitstekende ondersteuning om de inzetbaarheid van de truck te maximaliseren. De aantrekkingskracht op zowel de ondernemer als de chauffeur maakt van de XG⁺ een winnaar.” 

Beste Bakwagen 

De populaire DAF CF distributietruckserie ontving de titel ‘Beste Bakwagen’. De jury: “De CF is de onbetwiste nummer 1 in de categorie (middel)zware bakwagens. Hij biedt met afstand het beste allround pakket en voorziet daarmee in de behoeften van elk wagenpark met bakwagens. Betrouwbaarheid, laadvermogen, aantrekkingskracht op de chauffeur, dealerondersteuning en gunstige bedrijfskosten behoren allemaal tot de vele kwaliteiten van de CF.” 

Beste Tweeassige Bakwagen in het lichte segment 

DAF’s onovertroffen stadsdistributietruck, de LF, werd uitgeroepen tot ‘Beste Tweeassige Bakwagen in het lichte segment’. “Het is duidelijk waarom de LF het lichte trucksegment in het Verenigd Koninkrijk domineert: hij is zeer betrouwbaar, heeft lage bedrijfskosten en kent de best denkbare dealerondersteuning. Dat geeft wagenparkbeheerders veel vertrouwen. Bovendien is de LF ontworpen met de chauffeur in gedachten. De cabine is daarom goed uitgerust, ergonomisch en comfortabel. Dit voertuig is een echte allrounder.” 

Laurence Drake, Managing Director bij DAF Trucks in het Verenigd Koninkrijk, ontving de prijzen uit handen van Dave Jones namens awardsponsor Rivus Fleet Management Solutions. Laurence: “We zijn ontzettend blij met deze belangrijke prijzen. De erkenning voor onze modellen onderstreept dat het DNA van DAF garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.” 

 

 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
Rutger Kerstiens