Download
  • maandag 4 juli 2022
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Minister Schouten bezoekt DAF en Ergon

DAF Trucks en Ergon verlengen samenwerking

Maandag 4 juli heeft minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, het verpakkingscentrum van PACCAR Parts bezocht, dat werk biedt aan 350 Ergon-medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Eerder op de dag hebben DAF/PACCAR Parts en Ergon hun bijzondere samenwerking bezegeld met een contractverlenging van drie jaar.

 
01-Minister-Schouten-bezoekt-DAF-en-Ergon
 

Ergon heeft al ruim 20 jaar een samenwerkingsverband met DAF en de onderdelendivisie PACCAR Parts. Jeroen Gielen, PDC Manager PACCAR Parts Europe: “De afgelopen 20 jaar hebben we ervaren dat Ergon een uitstekende partner is waarmee we onze ambitie om sociaal verantwoord te ondernemen, praktisch kunnen realiseren. In 2001 gingen 15 Ergon-medewerkers voor ons aan de slag. Inmiddels zijn er zo’n 350 medewerkers op vier afdelingen werkzaam. Gezamenlijk verpakken ze per dag zo’n 80.000 reserveonderdelen in het verpakkingscentrum van PACCAR Parts - van schroefjes en moertjes tot complete cilinderkoppen en portieren.” De verpakkingsafdeling wordt gerund onder volledige eindverantwoordelijkheid van Ergon.

Rondleiding op de werkvloer

Tijdens een rondleiding op de werkvloer van DAF/PACCAR Parts hoorde de minister uit eerste hand wat het hebben van werk voor de medewerkers van Ergon betekent. Minister Schouten: “De verhalen waren ontroerend en het enthousiasme aanstekelijk. Dat deze mensen met zoveel plezier aan de slag kunnen, is mede te danken aan het krachtige netwerk van werkgevers dat de handen ineen heeft geslagen. Door de regionale samenwerking worden de ontwikkelkansen van zowel bedrijven als van mensen met een arbeidsbeperking vergroot. Heel mooi om te zien.” Dat werken bij DAF zorgt voor inkomen, geeft structuur en zelfvertrouwen en maakt zelfstandig en onafhankelijk. Ergon-medewerker Daniël: “Ik zou niet weten wat ik zonder deze baan zou moeten doen. Mijn werk is heel leuk. Ik pak elke dag andere producten in en dat maakt mijn werk afwisselend.”

Verbreding van de dienstverlening

Het nieuwe contract tussen DAF en Ergon biedt ruimte voor een intensievere samenwerking waarin nog meer doelgroepen geholpen worden. Naast de 350 medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, begeleidt Ergon ook DAF medewerkers die binnen drie jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. En medewerkers van DAF die vanuit een re-integratie oogpunt tijdelijk een passende werkplek zoeken.

Breed offensief

De Brabantse ontwikkelbedrijven, samen met branchepartner Cedris, vragen al geruime tijd aandacht voor een verbetering van de financiële regelingen rondom de uitvoering van de Participatiewet. Er is geld nodig zodat de sociaal ontwikkelbedrijven zoals Ergon verder kunnen vernieuwen om de brede re-integratiegroep goed te ontwikkelen naar en in werk. Zij vormen ook een cruciale brug tussen werkgevers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En het is belangrijk om gemeenten te stimuleren dat er zoveel mogelijk plaatsingen zijn op de arbeidsmarkt. Je ziet echter juist een krimp in de taakstelling vanwege financiële beperkingen. Saskia Lammers, wethouder Welzijn, Werk, Armoede, Cultuur & Design in Eindhoven: “We weten hoe belangrijk werk is voor iedereen, en zeker ook voor mensen met een arbeidsbeperking. Het biedt hen naast een inkomen ook collega’s en de kans om zichzelf te ontwikkelen. We streven daarom naar een inclusieve arbeidsmarkt. Op dit moment zit in de financiële systematiek van het Rijk echter een aantal beperkingen die duidelijk verbeteringen behoeven.”

 

 

 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
Rutger Kerstiens