DAF-New-Generation-DAF-crowned-Fleet-Truck-of-the-Year-2022-1

Nieuwe Generatie DAF XF ‘Fleet Truck of the Year 2022’ in UK

 
Download
  • donderdag 15 september 2022
  • UK
  • DAF Trucks N.V.
 

De Nieuwe Generatie DAF XF is uitgeroepen tot ‘Fleet Truck of the Year 2022’ op de uitreiking van de Britse Motor Transport (MT) Awards in Londen. DAF ontving deze prestigieuze prijs voor de vierde keer op rij.

 

De Nieuwe Generatie XF maakt, net als de XG en XG⁺, deel uit van DAF’s Nieuwe Generatie voertuigen voor het langeafstand en zwaar transport, waartoe ook de XG en XG⁺ behoren. Het zijn de eerste en enige trucks op de markt die voldoen aan de nieuwe Europese regelgeving voor maten en gewichten. Dit resulteert in toonaangevende efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort, gerealiseerd door een uitstekende aerodynamica, zeer lage ruitlijnen en een ongeëvenaard ruim interieur.

DAF vestigt een record door voor de vierde keer op rij de MT Award te winnen én behaalt bovendien zijn vijfde Fleet Truck-titel in zeven jaar. Hierdoor staan de merken DAF en Leyland op 21 categorieoverwinningen sinds de eerste editie van de awards in 1986.

De Motor Transport Awards zijn voor de Britse transportsector een belangrijk moment omdat de prijzen worden toegekend op basis van praktijkervaringen. De jury bestaat dan ook uit vooraanstaande transporteurs uit de hele transportsector.

“We vinden het fantastisch dat we opnieuw winnen,” zei DAF Trucks UK Managing Director Laurence Drake. “De Nieuwe Generatie XF belichaamt – samen met de XG en XG⁺ – de toekomst van de truck; zowel qua ontwerp als op het vlak van prestaties. In combinatie met het beste dealernetwerk in de truckindustrie, zorgt dat ervoor dat de Nieuwe Generatie DAF XF een geweldige businesscase is voor wagenparkbeheerders, terwijl chauffeurs profiteren van het onovertroffen comfort van de XF.”

 
 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens