Download
  • zondag 2 oktober 2022
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Gábor Szabados uit Hongarije wint International DAF Driver Challenge 2022

15 kandidaten uit heel Europa strijden op het testcircuit van Goodyear

De Hongaarse Gábor Szabados is dit weekend gekroond tot ‘DAF Driver Challenge Champion 2022’. In een spannende internationale finale op het indrukwekkende testcircuit van Goodyear in Luxemburg streden dit weekend 15 kandidaten uit heel Europa om de felbegeerde titel. De tweede en derde plaats waren respectievelijk voor Pierre Emanuel Huet uit Frankrijk en Emanuel Mezei uit Roemenië.

 
DAF-Driver-Challenge-webheaders-540207-2-DAF_1920x650px_v312
Gábor Szabados uit Hongarije wint International DAF Driver Challenge 2022
 

“Ik kan nauwelijks beschrijven hoe blij ik ben”, zei de extreem gelukkige Gábor (32). Europa’s beste chauffeur rijdt voor Gogolak Gabor. “De concurrentie was sterk. We moesten maximaal presteren om de anderen voor te blijven.”

De deelnemers moesten zich bewijzen achter het stuur van de Nieuwe Generatie DAF trucks. Ook de gloednieuwe DAF XD stond klaar. Deze distributietruck werd slechts twee weken geleden onthuld én direct uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2023’. “De proeven met de trucks en trailers waren buitengewoon uitdagend en de schriftelijke tests over technologie en de wet- en regelgeving waren simpelweg lastig. Het rijden met een elektrische truck was helemaal nieuw voor mij – en ik moet zeggen dat ik het geweldig vond!”

De beste van Europa

De DAF Driver Challenge begon afgelopen jaar met nationale voorrondes in 20 landen. Hiervoor schreven zich meer dan 1.000 deelnemers in. Die competities waren de opmaat naar de internationale finale afgelopen weekend, waarvoor alleen de 15 beste truckchauffeurs een uitnodiging ontvingen. Een jury hield de prestaties van de deelnemers bij alle proeven nauwlettend in de gaten.

‘Truckers zijn échte vakmensen’

Harald Seidel, DAF Trucks President-directeur en juryvoorzitter: “Een uitstekende vrachtwagenchauffeur heeft geweldige vaardigheden. Dat bevestigt deze finale maar weer eens. Alleen degenen die kennis, ervaring, kunde, toewijding en vastberadenheid combineren, kunnen de prestaties van hun voertuig maximaliseren. Voor DAF zijn vrachtwagenchauffeurs échte vakmensen die het verdienen om op een podium te staan!”

‘Het is de chauffeur die het potentieel van zijn voertuig ontgrendelt’

Richard Zink, Directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks: “Wij bouwen trucks die toonaangevend zijn op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. Maar alleen de man of vrouw achter het stuur kan het potentieel uit een voertuig halen. Daarom staat de chauffeur centraal bij het ontwikkelen van onze trucks. Als je Europa’s beste chauffeurs achter het stuur van onze bekroonde voertuigen aan het werk ziet, kun je niets anders dan onder de indruk zijn.”

 

 

 
 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
Rutger Kerstiens