DAF-introduces-Efficiency-Champions-01

DAF introduceert ‘Efficiency Champions’

Tal van vernieuwingen kenmerken veelvuldig titelwinnaars

 
Download
 • dinsdag 12 december 2023
 • Eindhoven
 • DAF Trucks N.V.
 

Nadat DAF met de nieuwe XD, XF, XG en XG+ de prestigieuze titels ‘International Truck of the Year 2022 en 2023’ ontving, volgden dit jaar een reeks belangrijke onderscheidingen die met name de toonaangevende efficiency van de Nieuwe Generatie DAF trucks bevestigde. Reden voor DAF om een reeks ‘Efficiency Champions’ uit te brengen.

 
 • Belangrijke onderscheidingen bevestigen eersteklas efficiency
  - ‘Green Truck Award 2023’

  - Laagste gecombineerde verbruik in European Truck Challenge

  - ‘European Transport Award for Sustainability’
 • DAF XD, XF, XG, XG+ Efficiency Champion
  - Specifieke uitrusting voor hoogste brandstofefficiency

  - Nieuwe motorsoftware

  - CO2 klasse 3 met Maut-voordeel tot 1,6 ct/km

  - Voorbereid voor toepassing HVO

  - Standaard met nieuwste ADAS-systemen

  - Leverbaar vanaf januari 2024

2023 gaat voor DAF de boeken in als het jaar waarin de onderscheidingen voor voertuigefficiency elkaar snel opvolgden. Na een uitgebreide multitest werd de Nieuwe Generatie DAF XF 450 vanwege zijn toonaangevend lage brandstofverbruik en daarmee lage CO2-emissies door de toonaangevende Duitse vakbladen VerkehrsRundschau en Trucker uitgeroepen tot ‘Green Truck 2023’.

Daarna volgde de veeleisende European Truck Challenge vergelijkingstest van het gerenommeerde Duitse vakblad Truck & Trailer Welt. Ook hier liet de XF 450 het allerlaagste gecombineerde brandstof- en AdBlue-verbruik noteren en daarmee de meest gunstige operationele kosten. En afgelopen maand ontving de XF 450 ook nog eens de ‘European Transport Award for Sustainability’ van de Duitse krant Transport, dat daarmee de unieke efficiency van de Nieuwe Generatie DAF trucks nogmaals bevestigde.

‘Efficiency Champion’

Ter gelegenheid van deze lijst van indrukwekkende erkenningen, brengt DAF op basis van de Nieuwe Generatie XD, XF, XG en XG+ zogeheten ‘Efficiency Champion’ uitvoeringen op de markt. Deze zijn leverbaar met zowel PACCAR MX-11 als MX-13 motoren en verschillende cabinevarianten.
Elke ‘Efficiency Champion’ is standaard voorzien van een volledig op brandstof-efficiency afgestemde uitrusting, waaronder het DAF Digital Vision System (camera’s in plaats van spiegels) en een compleet aeropakket met optimaal vormgegeven spoilers, skirts, fenders en een speciale bodemplaat met luchtgeleider. Verder staat een ‘Efficiency Champion’ op banden met een lage rolweerstand en is Predictive Cruise Control standaard, net als de krachtige PACCAR MX-motorrem.

Samen met het al bijzonder lage eigengewicht en geavanceerde systemen als de Adaptive Cruise Control, zetten de ‘Efficiency Champion’ trucks de nieuwe standaard op het gebied van transportefficiency.

Nieuwe motorsoftware

Die efficiency wordt nog verder geoptimaliseerd door een nieuwe generatie motorsoftware, die overigens ook beschikbaar is als update voor alle al afgeleverde Nieuwe Generatie DAF voertuigen.

De nieuwe software zorgt niet alleen voor het stil en gebalanceerd lopen van de motor, maar is ook voorbereid op toekomstige uitbreidingen van DAF’s online fleet management platform, dat ‘predictive maintenance’ mogelijk gaat maken. Hiertoe zal de truck doorlopend met thuisbasis en dealer communiceren en proactief, eventueel preventief onderhoud aanbevelen met het oog op maximale voertuiginzetbaarheid.

Meest gunstige Maut-tarieven

Door de optimale efficiëntie en bijhorende lage CO2-emissie van de ‘Efficiency Champion’ reeks, vallen deze voertuigen 6 jaar lang in CO2 Klasse III, waarmee de meest gunstige Duitse toltarifering voor voertuigen met een conventionele aandrijflijn gerealiseerd wordt. Dat is goed voor een korting op de Maut van maar liefst 1,6 cent per kilometer.

HVO

Uiteraard zijn ook de DAF XD, XF, XG en XG+ ‘Efficiency Champions’ volledig voorbereid om op HVO – ‘Hydrotreated Vegetable Oil’ – te rijden. Met deze biobrandstof van de laatste generatie kunnen CO2-emissies met maar liefst 90% gereduceerd worden, wat bijdraagt aan de lage footprint van DAF’s Nieuwe Generatie voertuigen.

ADAS-systemen van de nieuwste generatie

Wie nu een Nieuwe Generatie DAF XD, XF, XG of XG+ ‘Efficiency Champion’ bestelt, krijgt deze uiteraard in 2024 geleverd. Dat betekent automatisch dat de nieuwste Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) ter ondersteuning van de chauffeur standaard zijn, inclusief onder andere de nieuwste generatie van het Advanced Emergency Braking System, Drive-off Assist, DAF Side & Turn Assist, Speed Limit Recognition en Lane Departure Warning System.

‘Laagste TCO’

“De Nieuwe Generatie DAF XD, XF, XG en XG+ zijn elk in hun eigen segment de onbetwiste efficiencykampioen”, aldus Bart Bosmans, lid van de DAF Board of Management en verantwoordelijk voor Marketing & Sales. “Helemaal in lijn met onze filosofie van DAF Transport Efficiency, bevestigen wij met de ‘Efficiency Champion’-uitvoeringen onze leidende positie op dit vlak. Met deze extreem zuinige uitvoeringen weet elke transporteur zich verzekerd van de laagste brandstofkosten én de meest gunstige Maut tarieven.”

 

 
 

Perscontacten

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 2874
E-mail:   rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

Voor algemene vragen over DAF, kunt u contact opnemen via:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com