Download
  • vrijdag 22 september 2023
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF XF opnieuw als beste getest in efficiëntie en comfort

Duits magazine Truck & Trailer Welt zet Nieuwe Generatie XF op de hoogste trede

De Nieuwe Generatie XF 450 heeft tijdens de ‘European Truck Challenge’ (ETC) opnieuw bewezen het beste voertuig in zijn segment te zijn voor zowel de eigenaar als de chauffeur. Tijdens de uitgebreide multi-brand test van het gerenommeerde Duitse vakblad Truck & Trailer Welt, bleken de bedrijfskosten van de XF lager dan die van de concurrentie. Ook werd de Nieuwe Generatie DAF beloond met de prestigieuze ‘Drivers Choice’ award. De uitslag geeft eens te meer aan waarom de XF unaniem werd verkozen tot ‘International Truck of the Year 2022’.

 
DAF-XF-proves-once-again-outstanding-efficiency-and-comfort
Volgens het Duitse vakblad Truck & Trailer Welt is de DAF XF 450 onverslaanbaar op het vlak van operationele kosten. Bovendien werd de XF uitgeroepen tot de ‘Drivers Choice’.
 

Tijdens de hoog aangeschreven jaarlijkse European Truck Challenge worden trucks van toonaangevende Europese vrachtwagenfabrikanten uitgebreid vergeleken op het gebied van kosten, weg- en rijgedrag, prestaties en chauffeurscomfort.

Het ultieme comfort

“Eén trekker in het bijzonder maakte tijdens de 2023-editie van de ETC consequent indruk op de ETC-testrijders: de Nieuwe Generatie DAF XF 450”, aldus Philipp Bönders, hoofdredacteur van Truck & Trailer Welt. “Geen enkele andere cabine in de test biedt de chauffeur meer comfort, een rijkere uitrusting en een aantrekkelijker ontwerp. Daarom scoort de DAF XF 450 de meeste punten in het ‘rijdersklassement’ en verdient het met recht de ETC Drivers Choice award voor 2023.”

Voorsprong op de concurrentie 

“Dankzij het zeer lage gecombineerde brandstof- en AdBlue-verbruik, bleek de DAF XF 450 gerekend met huidige brandstofprijzen bovendien de meest kostenefficiënte truck”, stelde testredacteur Hans-Jürgen Wildhage van Truck & Trailer Welt vast. “De souplesse van de DAF XF 450 tijdens het rijden over de veeleisende ETC-testroute – ook op de steile stukken – was eveneens indrukwekkend. Ik was met name onder de indruk van hoe mooi de motor loopt. En als het aankomt op het brandstofverbruik, loopt de DAF op delen van de testroute ook nog eens duidelijk voor op de concurrentie.”

De beste voertuigen op de markt 

“We zijn bijzonder vereerd met zowel de ‘Drivers Choice’ award als de erkenning voor de laagste operationele kosten”, aldus Bart Bosmans, lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks en verantwoordelijk voor Marketing en Sales. “Samen met de XD, XG en XG+ trucks, is de Nieuwe Generatie XF zowel de droom van de chauffeur als de ultieme truck voor de eigenaar. De cabine is ruim, luxueus en comfortabel en biedt een ongekend direct zicht. Daarmee is het de beste werkplek voor elke chauffeur. Bovendien rijden de trucks tegen de laagste bedrijfskosten. Zeker in deze uitdagende tijden zijn de Nieuwe Generatie DAFs de beste trucks op de markt!”

 

DAF-Logo-ETC

 

 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens