Download
 • vrijdag 27 januari 2023
 • Eindhoven
 • DAF Trucks N.V.
 

DAF benoemt ‘International DAF Dealers of the Year 2023’

Europese dealers bekroond

De Oostenrijks-Duitse dealer groep Tschann Nutzfahrzeuge is uitgeroepen tot ‘International DAF Dealer of the Year 2023’. Dat gebeurde op de DAF International Dealer Meeting in Sitges (Spanje). Tschann Nutzfahrzeuge onderscheidt zich door klanten op alle gebieden eersteklas service te bieden. “Daardoor is deze dealer de verdiende winnaar voor 2023”, stelde Richard Zink, Directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks.

 
International-dealer-of-the-year-2023-01
De Oostenrijks-Duitse dealer Tschann Nutzfahrzeuge is uitgeroepen tot ‘DAF International Dealer of the Year 2023’. Dat gebeurde tijdens de DAF International Dealer Meeting. De Award werd uitgereikt door Harald Seidel (l), President-directeur van DAF Trucks en Richard Zink, Directeur Marketing & Sales (r) aan Enrico Simma, directeur van Tschann Nutzfahrzeuge.
 

DAF onderscheidt zijn best presterende dealers steevast in januari. Terwijl sommige dealers een prijs ontvangen voor uitstekende klanttevredenheid, worden andere erkend voor ongekende resultaten op het gebied van groei, algemene bedrijfsprestaties of de verkoop van nieuwe of gebruikte trucks, financiële dienstverlening of onderdelen. De dealer die op al die vlakken opvalt, wordt uitgeroepen tot ‘International DAF Dealer of the Year’.

‘Top Performer in klanttevredenheid’ 

“De ambitie om zowel te groeien als om de klantervaring te verbeteren, zit in de genen van Tschann Nutzfahrzeuge. Dat doet het door voortdurend te investeren in zijn vestigingen en door het trainen van de medewerkers”, oordeelde DAF Trucks President-directeur Harald Seidel tijdens de prijsuitreiking in Spanje. “Als ‘International DAF Dealer of the Year 2023’ is deze dealer een echte Top Performer op het gebied van klanttevredenheid.”
Marketing & Sales Directeur Richard Zink: “Tschann is al 50 jaar DAF dealer en wil voor zijn klanten op alle vlakken de best denkbare partner zijn, ongeacht of het gaat om de verkoop van zware en middelzware trucks en PACCAR Parts of het aanbieden van diensten van PACCAR Financial en DAF MultiSupport. Bovendien heeft deze dealer de afgelopen 10 jaar aanzienlijk geïnvesteerd in zijn vestigingen in Oostenrijk en zuidoost Duitsland zodat het DAF-klanten een eersteklas ervaring kan bieden.”

PACCAR Financial en PACCAR Parts Awards 

Op de jaarlijkse DAF International Dealer Meeting worden ook de best presterende dealers op het gebied van financiële dienstverlening en de verkoop van onderdelen erkend.  

Gerrit-Jan Bas, Managing Director van PACCAR Financial Europe, bekroonde de Britse DAF dealer Ford & Slater tot ‘International PACCAR Financial Dealer of the Year’. Deze prijs ontving de dealer omdat het zijn doelstelling voor de verkoop van nieuwe trucks had overtroffen én omdat het zijn klanten voortreffelijk helpt door het aanbieden van een toegesneden pakket producten en diensten van PACCAR Financial. Bas: “Die producten en diensten van PACCAR Financial helpen onze klanten hun efficiëntie en dus winstgevendheid te maximaliseren.”

DAF dealer Firma Wanicki (Polen) werd door Dick Leek, General Manager van PACCAR Parts Europe, geprezen voor het uitbreiden van het eigen dealernetwerk en de uitzonderlijk hoge beschikbaarheid van onderdelen. Dat garandeert de klanten van Firma Wanicki een maximale inzetbaarheid van hun voertuigen. De Poolse dealer ontving de titel ‘International PACCAR Parts Dealer of the Year’. Leek: “En zoals het een uitstekend presterende PACCAR Parts dealer betaamt, kijkt Firma Wanicki vooruit. Daarom installeerde het als eerste in Polen PACCAR Chargers. Bovendien is de dealer begonnen met de levering van zero-emission onderdelen voor volledig elektrische bedrijfswagens.”

Gold en Silver Awards

Traditiegetrouw beloont DAF ook een aantal van zijn dealers met Gold en Silver Awards voor uitstekende prestaties:

Gold Award:

 • Groupe Lefevre (Frankrijk),
 • Van Tilburg Bastianen Group (Polen),
 • Garage H. Aerts (België),
 • D-Truck (Italië) 
 • Greenhous Group (VK). 

 

Silver Award:

 • Loven Trucks (Nederland), Duclos (Frankrijk),
 • Truck Trade (Tsjechië),
 • Over (Italië),
 • Hergovisa (Spanje),
 • Zarpellon Veicoli Industriali (Italië),
 • Ergotrak (Griekenland),
 • Garatge Selva Diesel (Spanje),
 • Truck Port Hamburg Hannover (Duitsland) 
 • Harris Commercial Repairs (VK). 

 

Met meer dan 1.150 locaties in Europa en daarbuiten kunnen DAF-klanten altijd rekenen op een dealer of servicelocatie in de buurt, zodat ze zeker zijn van eersteklas ondersteuning en een uitgebreid dienstenpakket om de uptime te verhogen en zowel de onderhouds- als de bedrijfskosten te verlagen.

 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens