01 DAF wins hattrick at Fleet News Awards 2023

DAF Trucks scoort hattrick bij de UK Fleet News Awards

 
Download
  • donderdag 6 april 2023
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks heeft liefst drie prijzen gewonnen tijdens de prestigieuze Fleet News Awards 2023 in Londen. De DAF LF voor distributietransport en de veelzijdige XD-serie werden beide onderscheiden als ‘Beste Bakwagen’, respectievelijk in de categorie tot 12 ton en boven 12 ton. Daarnaast werd DAF gekroond tot ‘Fleet Manufacturer of the Year’. De jury roemde in het bijzonder de uitstekende ondersteuning van DAF aan klanten die de overstap naar elektrisch transport maken.

 

De Fleet News Awards ceremonie wordt jaarlijks georganiseerd. Ondernemingen en trucks die het best presteren, worden door een onafhankelijke jury van professionals uit de branche beoordeeld.

‘Fleet Manufacturer of the Year’

DAF introduceerde de afgelopen twee jaar de volledige Nieuwe Generatie DAF trucks voor langeafstandstransport, distributie en specifieke toepassingen. De Eindhovense truckbouwer werd daarom uitgeroepen tot ‘Fleet Manufacturer of the Year’. Daarnaast zet DAF, zo stelde de jury, met zijn voertuigen nieuwe standaarden op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. 
De jury noemde verder expliciet de inspanningen van DAF om vloten te helpen bij hun transitie naar elektrisch rijden. Ook werd DAF’s uitstekende hulp en assistentie voor onderweg genoemd: “Met de steun van zijn uitstekende dealernetwerk en initiatieven zoals DAF’s unieke hulp en assistentie onderweg, bewijst DAF opnieuw dat het wagenparkbeheerders en transportmanagers de beste producten en diensten aanbiedt.”

‘Beste Bakwagen’

DAF ontving de award voor ‘Beste Bakwagen’ voor zowel de populaire LF als XD in de categorieën tot én boven 12 ton. De jury: “De LF is voor de hele industrie de benchmark in het lichte segment. Een kleine draaicirkel, een ruime cabine en een lage instap maken hem perfect voor chauffeurs. Het grote laadvermogen en de uitstekende ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) zorgen ervoor dat de LF in zijn segment de beste allrounder is. Bovendien worden vloten ondersteund door een geweldig dealernetwerk.”

De veelzijdige DAF XD – eerder uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2023’ – werd geprezen voor het zetten van de nieuwe norm. “Unieke eigenschappen zoals veiligheid en zichtbaarheid vanuit de cabine zorgen ervoor dat de XD ideaal is om te rijden in stedelijke gebieden. Daarnaast maken een laag brandstofverbruik en de uitstekende, op de chauffeur gerichte cabine, de XD tot de terechte winnaar.”

 

 

Perscontacten

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 2874
E-mail:   rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

Voor algemene vragen over DAF, kunt u contact opnemen via:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com