Download
  • woensdag 5 april 2023
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF introduceert een volledige serie Nieuwe Generatie trucks voor specifieke toepassingen

DAF completeert zijn succesvolle Nieuwe Generatie XD, XF, XG en XG⁺ serie met een reeks dubbelaangedreven trekkers en bakwagens voor off- en on-roadtoepassingen. Hiertoe behoren de nieuwe XDC en XFC bouwvoertuigen die nu ook leverbaar zijn in 4x2 asconfiguraties. Voor de inzet die vraagt om de laagste schadegevoeligheid zonder off-roadcapaciteiten, introduceert DAF de nieuwe Extra Robust uitvoering van de XD en XF. Kortom, er is nu een Nieuwe Generatie DAF voor elke toepassing.

 
DAF-launches-full-series-of-New-Generation-vocational-trucks-A
 

De Nieuwe Generatie XD, XF, XG en XG⁺ hebben de transportsector veranderd. Ze zijn toonaangevend op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. De XF, XG en XG werden uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’, terwijl de XD deze prestigieuze prijs voor 2023 ontving. Het unieke DNA van deze meermaals bekroonde voertuigen is nu ook beschikbaar in het bouwsegment en in dat van de speciale toepassingen.

XDC en XFC voor de bouw

De Nieuwe Generatie bouwvoertuigen XDC en XFC onderscheiden zich door de dominante zwarte grille en een robuuste stalen bumper, stalen beschermingsplaat voor de radiateur en twee onderhoudsvrije LED-mistlampen die diep verzonken in de bumper zijn geplaatst voor maximale bescherming. Een flexibele onderste opstaptrede is als optie leverbaar. 

De Nieuwe Generatie XDC en XFC hebben een grote bodemvrijheid tot 40 centimeter en een oploophoek van 25 graden, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waarbij regelmatig off-road moet worden gereden. De XDC en XFC zijn leverbaar als 8x4, 6x4 en – voor het eerst – 4x2.

Breed scala aan tandems 

Voor uitstekende tractie onder zware omstandigheden biedt DAF zijn XDC en XFC trucks aan met onderhoudsarme tandemassen met dubbele aandrijving: van een licht 19-tons tandem met enkele reductie (SR1132T), bladvering en schijfremmen of trommelremmen tot 21- en 26-tons varianten (SR1360T) met enkele reductie, schijfremmen en luchtvering. Voor zware en off-road toepassingen zijn de tandems van 21 en 26 ton ook leverbaar met naafreductie (HR1670T). De tandems zijn beschikbaar met een breed scala aan eindoverbrengingen van 3,46:1 tot 7,21:1, om de specificatie perfect af te stemmen op de individuele taak.

6x4 en 8x4 voor on-roadtoepassingen

Het volledige programma DAF tandemsets is ook beschikbaar voor de nieuwe 6x4 en 8x4 Nieuwe Generatie DAF on-road voertuigen, die een uitstekende tractie en hoge laadvermogens nodig hebben. De 6x4 en 8x4 bakwagens zijn leverbaar als XD en XF. De 6x4 trekker is leverbaar als XG en XG. Datzelfde geldt voor de 8x4 bakwagens met een gestuurde naloopas. De 8x4 trekker met gestuurde voorloopas voor speciaal transport is leverbaar als XF, XG en XG.  

Hydraulische PXP voorwielaandrijving als optie

Voor toepassingen waarbij zo nu en dan extra tractie nodig is, biedt DAF een optionele hydraulische voorwielaandrijving voor de 4x2 trekkeruitvoeringen van de XD, XDC, XF en XFC. Dit robuuste en onderhoudsvriendelijke PXP-systeem kan worden geactiveerd via een schakelaar op het dashboard. 

Ideale cross-over: de XD en XF Extra Robust

Geheel nieuw zijn de ‘XD Extra Robust’ en ‘XF Extra Robust’. Deze series combineren de specifieke cabines van de XDC en XFC met een on-road chassis. Dit is de perfecte oplossing voor ondernemingen in bijvoorbeeld de bouw en de gemeentelijke sector die behoefte hebben aan de laagste schadegevoeligheid, maar geen volledige off-roadmogelijkheden nodig hebben. Het robuuste front met zijn opvallende, hoog gemonteerde bumper wordt altijd gecombineerd met een netjes geïntegreerde onderrijbeveiliging aan de voorzijde en is beschikbaar op alle XD en XF bakwagens en trekkers.

Nieuwe 4-assige XD en XF met single drive

Het Nieuwe Generatie truckprogramma van DAF is verder uitgebreid met een volledige serie 4-assige varianten met enkele aandrijving voor on-road inzet. Deze chassisversies, met gestuurde voorloopas en/of (niet-)gestuurde naloopassen, zijn ideaal voor toepassingen zoals het transport van zware containers, rioolreiniging en zware afvalinzameling.

Uiterst efficiënte aandrijflijnen 

De uitstekende brandstofefficiency – resulterend in de laagste emissies – is onder meer het resultaat van een zeer aerodynamisch ontwerp en de toepassing van de nieuwste PACCAR MX-11- en MX-13 aandrijflijnen met TraXon-transmissie s. Deze geautomatiseerde transmissie is op verzoek voorzien van speciale off-roadsoftware en de functies ‘ASR-off’ en ‘Rock-Free’ voor het wegrijden op gladde ondergrond en snel schommelen mogelijk te maken om te voorkomen dat het voertuig in extreem zware omstandigheden vast komt te zitten.

De juiste PTO voor elke toepassing 

DAF biedt een breed scala aan PTO’s. Daarmee wordt maximaal ingespeeld op de grote verscheidenheid aan klanteisen in de bouw en specifieke toepassingen. Het programma omvat motor-PTO’s voor zware toepassingen die op ‘1 uur’ zijn geplaatst en een versie op ‘11 uur’ voor lichtere toepassingen. Ook kunnen indirecte PTO-opties voor haakarmsystemen of kippers aan de voorzijde van de motor worden gemonteerd. Verder is een complete serie versnellingsbak-PTO’s leverbaar. 

Eenvoudige opbouwinstallatie als standaard

Denauwe samenwerking van DAF met toonaangevende Europese opbouwers zorgt voor een toonaangevende opbouwvriendelijkheid, inclusief vooraf vastgestelde ‘Plug & Play’ opties. Daarnaast maakt software-integratie het eenvoudiger om voertuig en opbouw naadloos met elkaar te laten communiceren met een optimale integratie van bedieningselementen, signalen en waarschuwingen. 

De nieuwe norm op het gebied van veiligheid en chauffeurscomfort 

Alle nieuwe uitvoeringen voor de bouwsector, gemeentelijke en andere specifieke toepassingen profiteren van de ongekende veiligheid en het sublieme chauffeurscomfort van de Nieuwe Generatie XD, XF, XG en XG

Alle trucks hebben een grote voorruit en ultralage ruitlijnen voor een uitzonderlijk direct en indirect zicht, wat wordt ondersteund door het optionele Kerb View Window en geavanceerde technologieën zoals het DAF Digital Vision System en de unieke DAF Corner View. Ook een breed scala aan hulpsystemen voor de chauffeur en een toonaangevende ergonomie dragen bij aan de beste veiligheid in hun klasses. Daarnaast bieden de Nieuwe Generatie DAF trucks een perfecte toegankelijkheid, een ongeëvenaarde binnenruimte en de best mogelijke werk- en leefomgeving voor een uitstekend chauffeurscomfort. 

DAF completeert zijn succesvolle Nieuwe Generatie XD, XF, XG en XG serie met een volledige reeks2-, 3- en 4-assige trekkers en bakwagens voor de bouw en voor gemeentelijke en andere speciale toepassingen. Deze vereisen op maat gemaakte oplossingen voor de hoogste efficiëntie, optimale veiligheid en een ongeëvenaard chauffeurscomfort. DAF biedt de beste truck voor elke transporttaak.

 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens