Download
  • vrijdag 19 januari 2024
  • Washington, USA
  • PACCAR Inc.
 

Accelera by Cummins, Daimler Truck en PACCAR kiezen Mississippi voor de productie van batterijcellen in de Verenigde Staten

Accelera™ by Cummins, Daimler Trucks & Buses US Holding LLC en PACCAR hebben Marshall County in Mississippi uitgekozen als de toekomstige locatie voor de productie van geavanceerde batterijcellen van hun voorgenomen joint venture. De joint venture zal op lokaal niveau batterijen voor commerciële voertuigen produceren en in de Verenigde Staten naar verwachting goed zijn voor meer dan 2.000 banen. De drie samenwerkende partijen houden de mogelijkheid open om verder te groeien als de vraag batterijen toeneemt. De productie in de 21 gigawatt-uur (GWh) fabriek begint naar verwachting in 2027.

 
Peterbilt-Model-579EV-Electric-Truck
 

De voorgenomen joint venture van Accelera, Daimler Truck en PACCAR werd afgelopen september aangekondigd. De partijen willen samen schaalgrootte creëren zodat betaalbare en uiteenlopende batterijceltechnologieën kunnen worden geleverd. Daarmee wil de joint venture de adaptatie van elektrische voertuigen voor middelzwaar en zwaar commercieel transport ondersteunen.

Accelera, Daimler Truck en PACCAR zullen elk 30% bezitten ván en gezamenlijk zeggenschap uitoefenen óver de joint venture, die zich in eerste instantie zal richten op de lithium-ijzer-fosfaat batterijtechnologie (LFP) voor commerciële batterij-elektrische trucks. EVE Energy zal fungeren als technologiepartner in de joint venture. Het krijgt 10% eigendom en brengt zowel haar toonaangevende ontwerp van batterijcellen als productiekennis in. EVE Energy is een wereldleider in de productie van LFP-batterijcellen voor de auto-industrie.

“Deze keuze voor de locatie is een spannende en tastbare stap in de richting van het bevorderen van onze ‘Destination Zero’-strategie en onze visie om te zorgen voor een gedecarboniseerde toekomst. De lokale productie van batterijcellen is een belangrijk onderdeel voor het leveren van kostenefficiënte opties aan onze klanten zodat zij in Amerika en de rest van de wereld hun transport kunnen decarboniseren”, aldus John O’Leary, president en CEO van Daimler Truck North America. “We zijn de staat Mississippi en de gemeenschap van Marshall County dankbaar dat zij zich bij ons aansluiten om dit doel te bereiken en dat ze ons helpen bij het verwezenlijken van onze gezamenlijke klimaatdoelstellingen.”

“De staat, de gemeenschap en de mensen van Mississippi zijn voor PACCAR geweldige partners om mee samen te werken. We kijken uit naar de uitbreiding van ons partnership in het noorden van Mississippi. Wij kunnen straks dankzij deze nieuwe batterijcelfabriek onze klanten de allerbeste, betaalbare zero-emissie oplossingen bieden”, stelde Preston Feight, PACCAR Chief Executive Officer.

Accelera by Cummins, Daimler Truck en PACCAR leiden de transitie van de commerciële voertuigen sector naar emissieloze technologieën. De partners willen de CO2 -uitstoot terugdringen, in overeenstemming met het Klimaatakkoord van Parijs.