Download
  • dinsdag 19 maart 2024
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V
 

TRP is 30 jaar marktleider voor onderdelen voor de after market

PACCAR Parts’ TRP viert in 2024 zijn 30-jarig bestaan als succesvol aanbieder van onderdelen voor alle merken en modellen trucks, trailers en bussen. TRP biedt een uitgebreide selectie van meer dan 157.000 onderdelen via een wereldwijd netwerk van 18 onderdelendistributiecentra en meer dan 2.300 DAF-, Kenworth- en Peterbilt-dealers en TRP-stores.

 
TRP marks 30 years as an industry leader in aftermarket parts
TRP viert zijn 30-jarig bestaan als PACCAR Parts’ succesvol aanbieder van onderdelen voor alle merken en modellen trucks, trailers en bussen.
 

“TRP levert al 30 jaar uitstekende producten en diensten waarop onze klanten elke dag vertrouwen”, aldus Laura Bloch, General Manager PACCAR Parts en Vicepresident van PACCAR. “PACCAR Parts is trots dat het TRP-assortiment deel uitmaakt van ons totale productaanbod.”

TRP werd in 1994 in Europa opgericht als antwoord op de vraag van klanten naar één verkooppunt voor onderdelen voor alle merken trucks en trailers. DAF-dealers gingen vervolgens deze onderdelen leveren en konden zo inspelen op de individuele behoeften van de klanten. Het programma werd in de jaren die volgden wereldwijd uitgerold. TRP biedt wagenparkbeheerders en transporteurs nu een alomvattende assortiment kwalitatieve onderdelen voor alle merken voor trucks, trailers en bussen.

300 TRP-stores

TRP-producten kunnen zowel worden besteld bij het wereldwijde netwerk DAF-, Kenworth- en Peterbilt-dealers, als online en bij de speciale TRP-stores. De eerste TRP-store werd in 2013 in Polen geopend. Eind 2014 waren er in Europa, Mexico en Latijns-Amerika al 18 TRP-stores. Het jaar erop opende de eerste Noord-Amerikaanse TRP-store. In datzelfde jaar introduceerde TRP ook stores in Nieuw-Zeeland en op Mauritius. In 2016 opende een recordaantal van 41 nieuwe locaties, met nieuwe vestigingen in Ierland, Hongarije, Australië en Canada. In de afgelopen jaren is TRP blijven uitbreiden in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Latijns-Amerika. Er zijn nu meer dan 300 TRP-stores in 45 landen wereldwijd.

Uitstekende beschikbaarheid van onderdelen en snelle levering

De distributie van TRP-producten vindt plaats vanuit strategisch gelegen distributiecentra, die binnen één dag leveren aan het DAF- en TRP-dealernetwerk. DAF beheert de voorraden van de dealers centraal om een toonaangevende beschikbaarheid van onderdelen te waarborgen. Om de onderdelenvoorziening voor DAF-dealers en klanten in Duitsland, Zwitserland en het oostelijke deel van Frankrijk verder te versterken, bouwt PACCAR Parts op dit moment een nieuw Europees distributiecentrum in het Duitse Massbach, Beieren. Het zal in het vierde kwartaal van dit jaar operationeel zijn.

Blijven groeien

“We hebben de ambitie TRP de komende jaren sterk verder te laten groeien”, zegt Dick Leek, General Manager PACCAR Parts Europe. “Terwijl we ons productaanbod en het aantal verkooppunten verder uitbreiden, zullen we doorgaan met het snel en tegen een concurrerende prijs leveren van hoogwaardige onderdelen van gerenommeerde leveranciers. TRP heeft altijd de juiste oplossing voor elke klant.”

 

 

Perscontacten

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 2874
E-mail:   rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

Voor algemene vragen over DAF, kunt u contact opnemen via:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

 

Ontvang de persberichten van DAF Trucks per mail