Serie nieuwe DAF LF Thijs Logisitek

Distributeur Thijs Logistiek is fan van DAF LF

 
  • woensdag 4 oktober 2017
  • Eindhoven
 

De DAF LF is uitermate geschikt voor fijnmazige, regionale distributie. De lage instap, de korte draaicirkel en de gunstige gebruikskosten maken hem bij veel bedrijven populair voor dit type transport. Zo ook bij Thijs Logistiek uit Weert. Deze distributeur heeft onlangs andermaal een serie DAF LF 260 FA 19T bakwagens aangeschaft, vanwege de goede ervaringen met dit type en met DAF. De eerste zijn onlangs geleverd door Allers Bedrijfswagens Weert BV.

 

‘Voor regionale distributie wil je graag een praktische, betrouwbare auto. De DAF LF bevalt ons daarom erg goed’, aldus Marius Verschuuren, directeur van Thijs Logistiek. Het bedrijf gebruikt de LF vooral voor stads- en regiodistributie. De vracht bestaat uit allerhande bouw- en installatiematerialen. Het gaat om kleine, grote en lange goederen en deels ook pallets. ‘We zijn gespecialiseerd in dit transport. We beschikken over een vloot van 50 voertuigen. Dat zijn vooral bakwagens en we hebben een aantal trekkers met opleggers. 30 voertuigen zijn van het merk DAF, waarmee we al een jarenlange ervaring hebben. De meest recente order omvat ook drie nieuwe DAF CF-trekkers. Die blinken eveneens uit door de lage instap en door een overzichtelijke cabine. Onze chauffeurs waarderen beide aspecten. Ze moeten zeer regelmatig in- en uitstappen en wenden en keren in krappe ruimtes.’
 

‘Soepel schakelen en fijn lopende motoren’

Andere heel positieve punten van de LF zijn volgens Verschuuren het soepele schakelen van de transmissie en de bijzonder fijn lopende motoren. ‘De bakwagens rijden bij ons circa 250 kilometer per werkdag. Daarmee kom je op een jaarkilometrage van tussen de 50.000 en 70.000 kilometer. Met de DAF’s doen we tien jaar en dat gaat goed. De betrouwbaarheid is dik voor elkaar. Regulier onderhoud doen we in een eigen werkplaats, voor grotere klussen vertrouwen we op de dealer. Die levert ons ook de onderdelen voor het onderhoud. De samenwerking is prima te noemen.’

Anno 1877

Thijs Logistiek bestaat al sinds 1877. Het is een distributeur pur sang: van transport in stad en regio tot 24 uur distributie in de Benelux. Groupage en warehousing maken eveneens deel uit van het pakket diensten. Het bedrijf beschikt daarvoor over 4800 meter overslagruimte en een eigen warehouse van 8.400 vierkante meter, met aparte ruimte voor opslag van gevaarlijke stoffen.

Bij Thijs Logistiek zijn ruim 150 medewerkers dag in, dag uit bezig om de grote klantenkring van dienst te zijn. Door de omvang van het bedrijf en de grote diversiteit aan goederen is een gedegen logistieke planning het hart van de onderneming. En volgens Verschuuren ook een belangrijk aspect waardoor veel bedrijven al jaren dit bedrijf als partner hebben.


Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

DAF Corporate Communications:

Rutger Kerstiens

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com