• dinsdag 5 september 2017
  • Eindhoven
 

DAF CF van rijnsbergen van Noord

Twee trucks. twee bedrijven, één gedache: DAF

Eens een DAF, altijd een DAF! Dat gaat op voor transportbedrijf K.C. van Rijnsbergen in Hedel. Oprichter Klaas van Rijnsbergen kocht in 1949 de eerste truck die DAF bouwde. Dat was de A30, ook wel ‘7-streper’ genoemd als verwijzing naar de grille met zeven horizontale louvres. Onlangs is een nieuwe DAF CF290 FA-bakwagen aangeschaft. Die werd tegelijk geleverd met een CF 400 FT-trekker voor transportbedrijf J.A. van Noord. Dat is niet geheel toevallig op hetzelfde adres gevestigd. De eigenaar van dat bedrijf, Hans van Noord, is de echtgenoot van Marjolein van Rijnsbergen, de achterkleindochter van Klaas.  

 
DAF CF Truck Van Rijnsbergen en Van Noord
 

‘Het was voor ons een bijzondere aflevering’, stelt Klaas Hobo, verkoopleider van Van Hooft bedrijfswagen b.v. in Den Bosch. ‘Twee trucks voor twee bedrijven op één adres, die beide een grote voorkeur hebben voor DAF. Van Rijnsbergen is al jaren een heel trouwe DAF-klant.’ Marjolijn van Rijnsbergen die nu samen met haar vader Klaas de directie vormt: ‘Wij rijden echt DAF sinds DAF met de productie van vrachtauto’s begon. De trucks zijn bijzonder degelijk en de service is geweldig.’

Momenteel rijden bij K.C. van Rijnsbergen vier DAF’s en bij J.A. van Noord zijn het er vijf. Beide bedrijven werken onder eigen naam maar hanteren dezelfde huisstijl. Beide ondernemingen transporteren de meest uiteenlopende goederen. ‘Van bloempotjes tot boeken’, zoals Marjolijn van Rijnsbergen stelt. De activiteiten van de bedrijven sluiten volledig op elkaar aan, waarbij haar man Hans de planning regelt.

Van Euro 3 naar Euro 6

Bij Van Noord gaat het om uitbreiding van het wagenpark, bij Van Rijnsbergen is het vervanging van een oudere DAF. Marjolijn: ‘Dat was nog een Euro 3-versie. De nieuwe CF oogt een stuk stoerder. We rijden er nog maar kort mee, maar de eerste indruk is prima. We schatten nu al in dat we behoorlijk zuiniger gaan rijden. Het rijcomfort is in dik tien jaar ook aanzienlijk toegenomen.’

Met de trucks wordt gemiddeld 90.000 kilometer per jaar afgelegd. ‘Voor distributie van goederen tussen bedrijven, dus over het algemeen gaat het om transport over langere afstanden maar wel binnen Nederland. Ook bieden we onze klanten opslag. We beschikken in Hedel over een magazijn van 7.000 m2’, aldus Marjolijn.

Respectabele staat van dienst

Het transportbedrijf K.C. van Rijnsbergen heeft een respectabele staat van dienst. Het is al in 1918 opgericht door Klaas van Rijnsbergen en bestaat dus bijna honderd jaar. Klaas startte destijds een bodedienst naar Zaltbommel. In 2006 zijn alle activiteiten geconcentreerd in Hedel. In 2008 kwam transportbedrijf J.A. van Noord erbij. Marjoleins echtgenoot startte na twaalf jaar chauffeursbestaan, uiteraard op een DAF, een eigen onderneming.    


Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

DAF Corporate Communications:

Rutger Kerstiens

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com