Nieuwe-DAF Baars-Transport

Baars Transport zet zes nieuwe DAF XF 480 in

 
  • maandag 3 december 2018
  • Eindhoven
 

DAF bewijst nogmaals zijn kracht als het aankomt op bedrijfszekerheid en gebruiksvriendelijkheid. Het zijn eigenschappen die Baars Transport in Nieuwland belangrijk vindt. De specialist in baggerwerkzaamheden heeft dan ook flink in trucks van dit merk geïnvesteerd. Het bedrijf zet zes uitvoeringen van de nieuwe DAF XF 480 in. Ze worden voor uiteenlopende werkzaamheden gebruikt. Dealer Van Tilburg-Bastianen Gorinchem heeft de laatste van de zes nieuwe DAF XF 480-exemplaren onlangs afgeleverd.

 

DAF is een vaste waarde bij Baars Transport. Op de website op de pagina historie, zijn oude zwart-wit foto’s te zien met onder meer een DAF 1600 uit de jaren zestig. “DAF hebben we al heel lang. Het overgrote deel van het wagenpark is van dit merk”, vertelt Algemeen Directeur Harald van der Sloot. “Dat komt door goede ervaringen en veel chauffeurs hebben een uitgesproken voorkeur voor DAF. Waarom? Dat is enerzijds een kwestie van smaak. Ze vinden DAF mooi. En anderzijds prijzen ze de cabine en de gebruiksvriendelijkheid.”

Baars Transport betrekt zijn chauffeurs bij het kiezen van de trucks. Van der Sloot: “Bij ons heeft iedereen een eigen auto. We betrekken ze ook bij de inrichting van de cabine. In de nieuwe XF’s zitten bijvoorbeeld met leer beklede stoelen. Een chauffeur mag trots zijn op zijn auto. Dat vinden wij belangrijk. Ze moeten er immers minimaal acht jaar mee rijden. Tegelijk zijn ze er zuinig op en dat zien wij terug in lagere kosten voor onderhoud, reparaties en brandstof.’ 
‘Onderhoud doet Baars Transport deels in een eigen werkplaats’, aldus Martin Kramer, chef werkplaats, ‘maar voor een belangrijk deel vertrouwen we dat ook toe aan de dealer. Onze werkplaats heeft simpelweg niet altijd voldoende capaciteit. Die wisselwerking met de dealer gaat goed en dat geldt wederzijds.’
Baars Transport heeft een vloot van 55 trucks, vooral trekkende eenheden. De 6 nieuwe DAF’s zijn vervanging. Het gaat om twee XF 480 FT 4x2-trekkers, twee XF 480 FTG 6x2-trekkers en twee XF 480 FAN 6x2 chassis. Ze zijn allemaal voorzien van een ZF intarder, truckphone en de trekkers hebben een luchtbediende schuifschotel af fabriek.

Nieuwe-DAF Baars-Transport

Lange historie met specialisme in baggerwerk

Het bedrijf in Nieuwland bestaat al sinds 1934. Aanvankelijk vormde agrarisch loonwerk de kern maar vanaf de jaren zeventig is dat veranderd. ‘Baggerwerkzaamheden, het vervoer van baggerslib en zuiveringsslib nemen nu een belangrijke plaats in, een specialisme waarin Baars heel groot is. De flexibele combinatie van Baars Aannemerij en de transportdivisie biedt een duidelijke meerwaarde voor ons en de klant. Verder hebben we een aantal kraanauto’s en we doen veel vervoer voor bouw en industrie, met name glas, hout, bekistingen en steigermateriaal. Dat doen we niet alleen in Nederland, maar ook internationaal’, besluit Van der Sloot.

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

DAF Corporate Communications:

Rutger Kerstiens

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com