DAF Renewi overdracht RZink

DAF ondersteunt duurzaamheidsambities Renewi

 
Download
  • maandag 12 november 2018
  • Eindhoven
 

Leidend waste-to-productbedrijf Renewi heeft 250 nieuwe DAF trucks aangeschaft. Met deze investering wil de internationaal opererende onderneming de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen. De snelle opleveringstermijn van verschillende opbouwsystemen, de lage Total Cost of Ownership, de technologische vernieuwingen en de jarenlange partnership waren voor Renewi doorslaggevend om voor DAF te kiezen. Het eerste exemplaar van de nieuwe reeks trucks is vandaag, 8 november bij DAF Trucks in Eindhoven aan Renewi overgedragen. Een bijzonder moment met de aanwezigheid van een ‘oudgediende’ DAF reinigingsauto uit 1968.

 

“Renewi heeft 250 DAF CF-voertuigen besteld met verschillende opbouwsystemen. 100 zijn bestemd voor België en 150 voor Nederland”, aldus Lucas Willems, Fleet Sales Manager DAF Nederland. “Het gaat om een grote variëteit chassis die de basis vormen voor verschillende inzamelvoertuigen. Het merendeel betreft achterladers met een kraakperssysteem. De order omvat verder voertuigen met zowel portaal- als haakcontainer opbouw, enkele kraanvoertuigen voor het ondergronds inzamelen, trekkers voor een kipperopbouw en opleggers met een ‘walking floor’, diverse boxbody’s met gesloten opbouw en twee veegwagens.”

DAF Renewi oude en nieuwe truck

DAF en Renewi hebben een samenwerking van vele tientallen jaren, waarvoor de basis is gelegd door de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan. Renewi verzorgt ook de afvaldienstverlening voor DAF Trucks. De onderneming wil zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk verlagen en het wagenpark voorbereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra.

‘Duurzaamheid is onze kernwaarde’

Otto de Bont, Managing Director Renewi Nederland: “Duurzaamheid is een van onze kernwaarden. Dat ligt ten grondslag aan alles wat we doen. We zijn dan ook verheugd om een aanzienlijke investering te doen in de modernisering van ons wagenpark. Daarmee verlagen we de impact die onze activiteiten hebben op het milieu nog verder, en kunnen we de inzameling bij klanten verder optimaliseren. Rond de 90% van het afval dat we verwerken, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2. We vergroten onze positieve bijdrage nu ook door onze inzamelactiviteiten nog duurzamer uit te voeren.” Renewi, ontstaan uit de fusie van de Nederlandse afvalverwerker van Gansewinkel en de Britse afvalverwerker Shanks Group, verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval waarvan 89% wordt gerecycleerd of herwonnen. Renewi heeft in de Benelux een groot netwerk van bijna 200 vestigingen en is actief in negen landen.

 

 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

DAF Corporate Communications:

Rutger Kerstiens

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com