DAF Steenbakkers

Steenbakkers Transport zet in op groen met XF

 
  • donderdag 14 februari 2019
  • Eindhoven
 

Steenbakkers Transport BV noteert uitstekende verbruikscijfers met de nieuwe DAF XF Pure Excellence. De geclaimde 7% brandstofbesparing wordt moeiteloos gehaald. Reden voor het in Boxtel gevestigde bedrijf om extra vaart te zetten achter de vernieuwing en verdere vergroening van de vloot. De 50ste DAF XF Euro 6 is onlangs afgeleverd door Van Hooft bedrijfswagen in Den Bosch. Nog eens 25 XF-trekkers staan voor dit jaar in bestelling.

 

‘Door investeringen in het wagenpark zijn we de afgelopen jaren volledig over van Euro 5- naar Euro 6-trucks’, aldus directeur en eigenaar Peter Steenbakkers. ‘Vergroening staat bij ons hoog in het vaandel. Toen bleek ook nog eens in de praktijk dat het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot van de nieuwste generatie DAF XF Pure Excellence nog eens 7% extra besparing opleverde. Deze trucks geven dus een nog lagere TCO. Reden voor ons om, naast de verdere uitbreiding van het wagenpark, ook onze eerste DAF’s XF Euro 6 dit jaar al te vervangen door de Pure Excellence uitvoering.’

50ste nieuwe DAF XF Euro 6

Onlangs is de 50ste XF Euro 6 afgeleverd, een 450 FT met Super Space Cab. Alle eerdere afgeleverde versies zijn met de Space Cab uitgevoerd. De ervaringen met de nieuwe DAF’s zijn zeer goed en niet alleen qua verbruik. Ook de chauffeurs zijn zeer tevreden over het rijgedrag en comfort. Ze brengen heel wat uren door achter het stuur. De trekkers zijn 24/7 in bedrijf en dan vooral voor geconditioneerd transport en winkelbevoorrading. Steenbakkers Transport is hierin gespecialiseerd.

Hoge bedrijfszekerheid en lage emissie essentieel

Het transportbedrijf hecht grote waarde aan bedrijfszekerheid van het wagenpark. De trucks zijn dan ook allemaal jong en worden goed onderhouden. Steenbakkers Transport heeft ruim 70 trekkende eenheden en 46 koelvriesopleggers. Er zijn meer dan 100 mensen in dienst, goed opgeleide chauffeurs en medewerkers die zorgen voor een geoliede planning om goederen op tijd volgens afspraak bij de adressen af te leveren. Een discipline waarom het transportbedrijf bekend staat en waaraan ook de huidige uitbreiding is te danken.

‘Bij Steenbakkers Transport kennen we als geen ander de eisen van winkelbevoorrading in de breedste zin van het woord. Want zowel vers, gekoeld en diepvriesproducten worden door onze vrachtauto's bij de winkels dagelijks door heel het land afgeleverd.’