Nieuw-pand-Fontys-DAF-Academy-op-Automotive-Campus

Nieuw trainingscentrum Fontys DAF Academy

 
Download
  • donderdag 17 januari 2019
  • Eindhoven
 

De DAF Academy Nederland heeft op de Automotive Campus in Helmond sinds kort de beschikking over een nieuwe en moderne trainingslocatie. Gerealiseerd door Fontys Hogescholen voor Automotive Engineering. Dankzij state-of-the-art technologie en aanverwante (test-) faciliteiten kunnen DAF trainingen hier optimaal worden verzorgd. Deze locatie is een prima gelegenheid om de goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te onderstrepen. De officiële ingebruikname voltrok zich dinsdag 15 januari door Michiel Kuijs, Algemeen Directeur DAF Nederland en Scandinavië.

 

‘Met de nieuwbouw spelen we in op de toenemende vraag naar trainingen vanuit DAF Nederland en DAF North West Area’, aldus Henrie van Lankveld, Fontys Hogescholen. De huidige capaciteit op het Service Training Center op het DAF terrein is nu uitgebreid met één extra locatie op slechts 15 minuten rijden van  DAF.  ‘Fontys heeft gekozen voor nieuwbouw op de Automotive Campus in Helmond omdat dit de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en een potentiële businesslocatie is voor automotive bedrijven. Het biedt een aantrekkelijke leer- en werkomgeving. Verschillende automotive bedrijven, onderwijs- en overheidsorganisaties zijn op de campus gehuisvest. De DAF trainingen worden gegeven in een open en lichte ruimte waarin het theoriegedeelte en het praktijkgedeelte aan elkaar verbonden zijn. Op deze manier is er een uitdagende en stimulerende leer- en werkomgeving ontstaan die klaar is voor de (nabije) toekomst voor zowel service-, parts- en sales-trainingen.’

Meerwaarde Automotive Campus en bedrijfsleven

De nieuwbouw, waarvan de trainingslocatie deel uitmaakt, heeft een oppervlakte van 870 m2. Behalve medewerkers van de DAF dealers, zullen ook Fontys studenten van het derde en vierde studiejaar Automotive, het lectoraat Automotive en de afdeling Zakelijke dienstverlening hier hun lessen krijgen. DAF vindt de komst van de nieuwe trainingsfaciliteiten en de samenwerking met het opleidingsinstituut een uitkomst. Samenwerking is essentieel. Kuijs: ‘Studenten aan de Hogeschool Automotive Engineering kunnen van dichtbij zien en meemaken dat trucktechnologie vandaag de dag een hoog kennisniveau vereist, vooral ook van elektronica. Wij vinden het belangrijk dat studenten zo van dichtbij kennismaken met ons automotive vakgebied, gezien het steeds nijpender tekort aan bedrijfsautotechnici. Bij DAF beschikken we nu dankzij de nieuwbouw ook nog eens over meer trainingscapaciteit.’

Sterk wervend karakter op nieuwe technici

Fontys Hogescholen is blij met de samenwerking met de Automotive Campus, wat een grote meerwaarde heeft. Je loopt zo even bij elkaar binnen. Innovatie, kennisoverdracht en samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid wordt zo vanzelfsprekend. Ook Fontys ziet de toenemende vraag naar goed opgeleide technische talenten. In de hightech sector nemen de tekorten aan zowel engineers als vakmensen toe. Een goede aansluiting van onderwijs en bedrijfsleven is daarom van groot belang.

 
DAF PR Manager Rutger Kerstiens

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

DAF Corporate Communications:

Rutger Kerstiens

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com