dafxf-orlaco-mcb-deburgh-trpparts

Metaalgroothandel MCB vertrouwt volledig op DAF camerasysteem voor schadebeperking

 
Download
  • maandag 25 maart 2019
  • Eindhoven
  • DAF Nederland
 

Meer veiligheid en minder schade, om deze redenen laat metaalgroothandel MCB in Valkenswaard het complete wagenpark voorzien van een DAF Orlaco camerasysteem. Dit systeem bleek volgens het bedrijf het beste te voldoen tijdens een pilottest met enkele trucks. DAF dealer De Burgh Eindhoven B.V. is momenteel bezig om de camera’s op alle 70 DAF trekkers, plus nog eens 105 opleggers, te monteren.

 

MCB is DAF klant vanaf het eerste uur en De Burgh is verantwoordelijk voor het onderhoud voor het wagenpark dat uitsluitend uit DAF-trekkers bestaat. Na advies van deze dealer en DAF  heeft MCB voor dit veiligheidssysteem gekozen. “Het gaat om een flinke investering”, aldus Tino Chel van wagenparkbeheer bij MCB. “Maar we verwachten die er dubbel en dwars uit te halen, door een sterke afname van manoeuvreerschades. Enkele tientallen combinaties rijden inmiddels al een aantal maanden met het systeem en zonder schades. Dat is dus al heel positief.”  

MCB levert metalen platen, buizen, staven en profielen, veelal bij bedrijven op industrieterreinen. Het is distributiewerk op plekken die niet uitblinken in overzichtelijkheid en met veel paaltjes. “Regelmatig moeten we met de combinaties door smalle ingangen en poorten. Een aanrijding met een obstakel ligt op de loer. De schade is zelden groot, maar reparatie is kostbaar, ook omdat we vaak de truck een dag moeten missen.”  

Uitwisselbaar, degelijk en betrouwbaar

Het DAF camerasysteem is uiteindelijk gekozen om de uitwisselbaarheid, degelijkheid en betrouwbaarheid. “Met onze DAF trekkers wisselen we vaak van oplegger en dan moet het systeem naadloos functioneren. We hebben niet alleen op de trekker een camera, maar ook op de oplegger. Na af- en aankoppelen moeten de systemen direct weer met elkaar communiceren. Bij de pilot hebben we meer camerasystemen getest, maar het systeem van DAF bleek het beste. Dat functioneert vlekkeloos en is gebruiksvriendelijk.”  

Bij de DAF-trekkers zit de camera bovenop de hoek van de cabine, zodat de chauffeur op het scherm een beeld heeft voor en naast de cabine en zo obstakels ziet die hij net niet vanaf zijn positie kan zien. Bij de opleggers zit de camera op de bumperbalk. Die schakelt automatisch in bij achteruit rijden. Met behulp van gele markeringslijnen, die in het geprojecteerde beeld worden weergegeven, zijn afstanden tot obstakels en de breedte van poorten en doorgangen in te schatten. Chel: “Het camerasysteem draagt ook bij aan de veiligheid, omdat de chauffeur ook kan zien of er vlak voor of naast de cabine mensen zijn, dan wel rechtsachter de oplegger en dus buiten het blikveld van de spiegels. Voor de chauffeur is het manoeuvreren ook makkelijker en het gaat ook sneller. Hij hoeft minder vaak uit te stappen om te kijken of er iets of iemand in de weg staat.”


 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Arno Scheffer

Tel: +31 (0)40-2677740
E-mail: arno.scheffer@DAFTRUCKS.com

> Neem contact op met DAF Trucks voor overige vragen

Arno-scheffer-DAF-Nederland-contact