dafcf-zeeman-blomdsw-dafnederland

Zeeman kiest DAF om veiligheid en rijcomfort

 
Download
  • maandag 15 april 2019
  • Eindhoven
  • DAF Nederland
 

DAF maakt zijn entree in het wagenpark van Zeeman, een van de grootste textielsupers in Europa. Veiligheid en rijcomfort zijn doorslaggevende factoren geweest bij de keuze. Chauffeurs zijn daarbij nauw betrokken geweest. Het gaat om een order van twee DAF CF370-trekkers en een CF410 voor een LZV-combinatie. Dealer BLOM-DSW Zoeterwoude heeft de voertuigen, uitgevoerd in de huisstijl en -kleurstelling, onlangs afgeleverd bij het hoofdkantoor van Zeeman in Alphen a/d Rijn.

 

‘De nieuwe DAF CF blinkt uit door zijn veelzijdige inzetbaarheid’, stelt Marco Westen, Hoofd wagenparkbeheer bij Zeeman. ‘De chauffeur heeft vanuit zijn positie in de cabine goed overzicht. Dat is belangrijk voor de veiligheid. De nieuwe CF biedt daarnaast prima veiligheidssystemen. Zoals adaptive cruise control, die automatisch een veilige afstand houdt tot voorliggers, lane departure warning en een geavanceerd noordremsysteem. Dat komt in werking als de chauffeur niet op tijd reageert. Dat systeem helpt echt om een aanrijding te voorkomen. De cabine is verder bovengemiddeld ruim. Je kunt er in staan en dat vinden chauffeurs fijn. Verder rijdt de DAF CF comfortabel en is hij stil. De geautomatiseerde TraXon versnellingsbak schakelt soepel en op de juiste momenten. De techniek werkt duidelijk in het voordeel van de chauffeur en van het verbruik. Dat hebben we nog niet kunnen meten, maar we zijn ervan overtuigd dat de cijfers gunstig zullen uitpakken.’  

1.300 winkels in heel Europa

De nieuwe DAF’s zullen zelden stilstaan. Trucks rijden bij Zeeman gemiddeld bijna 150.000 kilometer per jaar om de 1.300 winkels in Europa te bevoorraden. Dat gebeurt met een vloot van 46 trekkende eenheden, waaronder de drie nieuwe DAF-trekkers, en 85 opleggers. Westen: ‘Doordeweeks gaat de bevoorrading 24 uur per dag door. We werken met wisseldiensten. Een aantal ritten is meerdaags. Erg plezierig vinden we de ondersteuning vanuit DAF. Ten eerste met de speciale training voor chauffeurs om maximale efficiency te halen door de diverse rijsystemen in de nieuwe CF goed te leren gebruiken. Verder biedt DAF onderhoudscontracten en die hebben we ook afgesloten. Ook speelt voor ons mee dat DAF in Europa een uitgebreid servicenetwerk heeft. Bij problemen onderweg is snelle assistentie mogelijk en dat is belangrijk voor ons, gezien de strakke schema’s voor de winkelbevoorrading.’  

Hollandse koopmansgeest

Zeeman is een familiebedrijf met een Hollandse koopmansgeest. In 1967 was een supermarkt met kleding en textiel voor lage prijzen een revolutionaire gedachte. Door efficiënt te organiseren en groot in te kopen, lukte het Zeeman dezelfde kwaliteit voor een veel lagere prijs aan te bieden. De formule sloeg aan en vanaf 1974 groeide het bedrijf door een aantal grote overnames nóg harder. Met de overname van Brons in 1980 werd Zeeman in een klap de grootste textieldiscounter van Nederland. Inmiddels is Zeeman uitgegroeid tot een van de grootste textielsupers van Europa met 1.300 vestigingen in zeven landen. 

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Arno Scheffer

Tel: +31 (0)40-2677740
E-mail: arno.scheffer@DAFTRUCKS.com

> Neem contact op met DAF Trucks voor overige vragen

Arno-scheffer-DAF-Nederland-contact