DAFCF-blomdsw-daftrucks

DAF CF zegt het met bloemen

 
Download
  • maandag 17 juni 2019
  • Eindhoven
  • DAF Nederland
 

Distributie van bloemen en planten betekent rijden tussen kwekers, veilingen en afnemers. Dat vereist een strakke planning en betrouwbare trucks. Chauffeurs stappen ook veelvuldig in en uit. Een makkelijke instap wordt dan gewaardeerd. Hogenboom Transport in Roelofarendsveen noemt dat een van de redenen om voor de nieuwe DAF CF te kiezen. Andere factoren zijn het fijne rijgedrag, de probleemloze regeneratie van de uitlaatgasreiniging en de goed geregelde service bij DAF. Daarom zijn in de afgelopen maanden acht nieuwe DAF’s CF ingezet, stuk voor stuk geleverd door dealer BLOM-DSW.

 

“De DAF CF is een fijne truck”, aldus Martien Hogenboom. “De hierboven genoemde punten zijn voor ons belangrijk. Vooral dat regenereren is bij DAF prima voor elkaar. In ons werk met relatief veel kortere ritten waardeer je dat snel; geen gedoe en verloren tijd. Daarnaast streven we naar eenheid in het wagenpark. Op de vrachtauto’s hebben we verschillende chauffeurs. Het is wel zo prettig als die de weg weten in de cabine en vertrouwd zijn met de truck. Dat betekent minder kleine schades bij het manoeuvreren.’

Camerasystemen en verstralers

Omwille van schadebeperking heeft Hogenboom de nieuwe DAF trucks laten voorzien van camerasystemen en goede verlichting met verstralers. De chauffeurs hebben dan goed licht als ze vroeg in de ochtend in het donker over vaak smalle wegen op weg zijn naar de kwekers. Ook hebben de nieuwe DAF modellen allemaal luchthoorns op de cabine en een koelkast aan boord.

Topdrukte op feestdagen

Onlangs zijn de laatste drie van de order van acht afgeleverd. Het betreft twee keer een DAF CF 320 FA bakwagen en een CF 410 FT 4x2-trekker. Hogenboom zal in de loop van de zomer nog een aantal oudere trucks vervangen voor nieuwe DAF exemplaren. “Dat doen we elk jaar na de grootste drukte. In het voorjaar is het voor ons altijd volle bak aan de slag omdat er dan grote vraag is naar bloemen en planten. Iedereen gaat immers weer in zijn tuin aan de slag. Dan zijn we van heel vroeg in de ochtend tot ver in de avond in touw.”

Kweker, veiling, afnemer en vice versa

Hogenboom Transport draait al wat jaren mee. Het transportbedrijf is opgericht in 1925 en inmiddels is de leiding van dit familiebedrijf in handen van de derde generatie. Het bedrijf zit in de sierteelt: het transport van bloemen en planten. “Je vindt ons vaak bij de veilingen in Rijnsburg, Aalsmeer en Naaldwijk. Met vracht naar de veiling van de kwekers en in een strak tijdsschema letterlijk op slag van de veilingklok met zoveel mogelijk volle vracht naar tal van afnemers, zoals tuincentra. We zijn er zeer bedreven in en dat geldt ook voor de chauffeurs. We hebben een wagenpark van zestien bakwagens en zeven trekkers met trailer. Per jaar leggen de bakwagens tussen de 40 en 45 duizend kilometer af en de trekker wat meer, rond de 60 duizend kilometer.”


 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Arno Scheffer

Tel: +31 (0)40-2677740
E-mail: arno.scheffer@DAFTRUCKS.com

> Neem contact op met DAF Trucks voor overige vragen

Arno-scheffer-DAF-Nederland-contact