nieuwe-daf-vandervelden-deburgh

Marktleider rioleringsbeheer kiest voor DAF

 
  • donderdag 26 september 2019
  • Eindhoven
  • DAF Nederland
 

Van der Velden Rioleringsbeheer is marktleider in onderhoud en werkzaamheden aan rioleringen. Het familiebedrijf vertrouwt al jaren op DAF voor de vele werkzaamheden. Onlangs zijn acht DAF CF 480 FT trekker-tank-combinaties en drie CF 450 FAQ-versies met een gespecialiseerde opbouw aan de vloot toegevoegd. De vrachtwagens zijn geleverd door DAF-dealer De Burgh in Eindhoven.

 

Van der Velden Rioleringsbeheer in Boxtel bestaat sinds 1965 en groeide sindsdien uit tot het grootste rioleringsbedrijf van Nederland. Het bedrijf specialiseert zich onder meer in het inzamelen en verwerken van grondstoffen, rioolrenovatie en het onderhoud van riolering. Voor het onderhouden van de riolering neemt Van der Velden Rioleringsbeheer drie nieuwe DAF CF 450 FAQ MX-11 met Day Cab en een speciale reinigingsopbouw in gebruik. Acht DAF CF 480 FT MX-13 met Day Cab worden ingezet als inzamelvoertuig voor afvalwerking. De firma Müller uit het Duitse Schieder-Schwalenberg verzorgde de opbouw van de DAF CF FAQ’s. IPSAM Technology uit het Belgische Essen deed de opbouw voor de DAF FT-combinaties.

 

Sinds 1984 DAF

“Wij rijden al sinds 1984 met DAF en dat bevalt prima. Dus de keuze was wat dat betreft snel gemaakt”, zegt Henk Verschoor, Manager Materieeldienst bij Van der Velden Rioleringsbeheer. “Onze vloot van meer dan tachtig vrachtwagens bestaat voor het merendeel uit DAF. Wij voeren zelf het onderhoud aan de vrachtwagens uit.”

 

“Onze specialistische werkzaamheden vragen ook om speciaal materieel. Bij ons draaien de trucks gemiddeld 400 uren per jaar voor het aandrijven van de pompen. Ze rijden dus eigenlijk relatief weinig kilometers. De nieuwe CF 480 FT’s rijden gemiddeld 60.000 tot 80.000 kilometer per jaar, de CF 450 FAQ’s slechts 20.000. Voor ons telt goede beleiding en een gedegen uitvoering van ombouw en opbouw. Het is dan fijn dat de De Burgh in dat traject het voortouw neemt. Dat neemt ons heel wat werk uit handen. We hebben veel vertrouwen in de dealer, want die support is al jaren zeer goed”, aldus Verschoor.

 

Het voelt vertrouwd

Beide DAF CF-modellen hebben ondertussen hun eerste draaiuren gemaakt. Verschoor: “We hebben 120 chauffeurs in dienst en die zijn echt erg enthousiast over de nieuwe CF 450 en CF 480. Wat opvalt is dat de nieuwe MX-11 motor met 450 pk een stuk stiller is dan de vorige generatie Euro 6. In combinatie met de TraXon geautomatiseerde versnellingsbak is de aandrijflijn zeer prettig in gebruik. Onze vrachtwagens rijden al langer met een automaat, maar nog niet eerder met zoveel vermogen. Ook het gebruiksgemak in de cabine is als vanouds, maar dat wisten wij al dankzij onze ervaring met DAF. Het voelt vertrouwd.”

daf-vandervelden-rioleringsbeheer-deburgh