Download
  • maandag 4 november 2019
  • Eindhoven
  • DAF Nederland
 

DAF solide partner voor rioleringsbeheer

Voor vandervalk+degroot is alleen het beste goed genoeg. Om die reden vertrouwt deze specialist in rioleringsbeheer al jaren op DAF trucks. Ook nu, bij de selectie voor het vernieuwen van het wagenpark, is dit merk als beste ‘partner’ uit de bus gekomen. In vijf jaar tijd worden 54 trucks vervangen. De eerste exemplaren, twee nieuwe DAF CF 410 FN met vacuümzuigeropbouw, zijn vrijdag 1 november officieel afgeleverd. Dat gebeurde bij de DAF-fabriek in Eindhoven in aanwezigheid van Michiel Kuijs, Directeur DAF Nederland, en Klaas Hobo, verkoopleider Van Hooft Bedrijfswagen B.V. John Witkamp, CEO van vandervalk+degroot heeft de sleutels in ontvangst genomen, samen met COO Evert Wijnbergen en Jan Huygen, Directeur Grootvalk BV opbouwfabriek.

 
van-der-valk-de-groot-daf-cf-aflevering-van-hooft
 

“DAF is eigenlijk al 57 jaar onze belangrijkste leverancier”, stelt Witkamp. “De eerste DAF uit 1962 is er zelfs nog. Die maakt deel uit van het historisch erfgoed. Voor vernieuwing van het wagenpark hebben we afgelopen voorjaar weer gekozen voor DAF, omdat bij dit merk en ook bij de dealer de specifieke kennis aanwezig is van onze speciale voertuigen. Niets is bij ons standaard. Met DAF kunnen we soepel schakelen als het gaat om kleine veranderingen aan het chassis voor onze specialistische opbouw. Zelfs onze gele huiskleur heeft DAF opgenomen in het af-fabriek leverbare kleurenpallet. Zo is er geen verschil in kleurtint tussen cabine en opbouw.”

Onderhoudskosten? DAF maakt belofte waar!

Gunstige onderhoudskosten kunnen waarmaken is een ander pluspunt voor vandervalk+degroot. Witkamp: “DAF kan dat! Het klopt gewoon altijd. De dealer speelt daarin een sterke rol. Wat is beloofd, komt uit. Met 130 trucks in je wagenpark is dat een factor van belang. Overigens is tweederde van onze vloot van het merk DAF. Het gaat om trucks voor HD (Hoge Druk) spoelwagens, vacuümzuigers, combi’s met beide opbouwen en kolkenzuigers. Het zijn de voertuigen voor rioleringsbeheer.”

Laag verbruik en CO2-ladder

De motoren van DAF scoren ook punten met brandstofverbruik. “Het verbruik is gewoon goed. Dat is best belangrijk voor ons, omdat we als bedrijf op de CO2-ladder op schaal 5 zitten, de hoogste dus. De chauffeurs prijzen DAF om ergonomie en ruimte. Ze rijden er graag mee. Hun tevredenheid telt zeker mee in de keuze.”

Vandervalk+degroot heeft louter vrachtautochassis besteld. De opbouw van de nu afgeleverde nieuwe DAF CF 410 vacuümzuigers is uitgevoerd door specialist Dietmar Kaiser AG in Liechtenstein. Witkamp: “De eerste nieuwe DAF HD spoelwagens, waarvoor we in juli een order hebben gedaan, worden opgebouwd in onze eigen fabriek in Waalwijk, Grootvalk BV. Deze opbouwfabriek is het onderdeel binnen vandervalk+degroot dat verantwoordelijk is voor de opbouw van materieel en voor materieelbeheer in alle facetten. In onze eigen fabriek worden zowel de totale opbouw van reinigingswagens als alle elektronica en fijnmechanica vervaardigd.”


 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Arno Scheffer

Tel: +31 (0)40-2677740
E-mail: arno.scheffer@DAFTRUCKS.com

> Neem contact op met DAF Trucks voor overige vragen

Arno-scheffer-DAF-Nederland-contact