kuijpers-transport-van-hooft-daf-cf-daf-lf

Keuze voor DAF 'optelsom van factoren'

 
Download
  • donderdag 21 november 2019
  • Eindhoven
  • DAF Nederland
 

Bij Kuijpers Transport VOF uit Veghel krijgt DAF een steeds groter aandeel in het wagenpark. Dat komt door een optelsom van factoren. Naast een aantrekkelijke prijsstelling en goede restwaarde telt op dit moment vooral het opvallend gunstige brandstofverbruik en het chauffeurscomfort. Het bedrijf heeft daarom onlangs opnieuw zes nieuwe DAF trucks aangeschaft: vier DAF LF 210 bakwagens en twee DAF CF 230 bakwagens. De trucks zijn geleverd door Van Hooft Bedrijfswagen B.V.

 

“Veruit de meeste trucks bij ons zijn inmiddels een DAF”, aldus directielid Bas Kuijpers. “Met name de LF en CF vinden wij ideaal voor onze werkzaamheden. Dat komt door de lage instap. Chauffeurs waarderen dat. Die bezoeken per dag tot wel 20 adressen voor de distributie van witgoed-artikelen en stukgoederen. Dan is een lage instap erg fijn. We hebben al 12-tons uitvoeringen van de DAF LF. Nu hebben we gekozen voor 16 tons uitvoeringen. Dan heb je 8 ton laadvermogen en die hebben we in bepaalde situaties nodig. Voor nog zwaarder werk hebben we de DAF CF-bakwagens waarin tot aan 9 ton mag. Daarnaast hebben we DAF trekkers van de CF- en XF-serie.

Subcontracting in distributie

Kuijpers Transport rijdt vooral voor derden. “Het gaat om subcontracting. In feite stellen wij vrachtauto en chauffeur ter beschikking. Onze klanten doen zelf de planning. Onze kracht zit hem in de veelzijdigheid van ons bedrijf en de zeer hoge mate van flexibiliteit. De meeste ritten zijn in de Benelux. De trekkers rijden circa 90.000 kilometer per jaar en de bakwagens 60.000. Voor onderhoud vertrouwen we op de dealer. Die zit ook op loopafstand van ons bedrijf. Met de nieuwe generatie van DAF halen we zeer gunstige verbruikscijfers. Bij de trekkers komen we op 1 op 4 tot wel 1 op 4,5. DAF heeft met de nieuwe serie duidelijk flinke stappen gezet om verbruik te verlagen.”

‘Fijne truck om mee te werken’

De relatie tussen Kuijpers Transport en DAF dateert al van 1995. Toen is de eerste vrachtauto van dit merk aangeschaft. Prijsstelling en onderhoud zijn door de jaren heen gunstig geweest. Kuijpers: “Tel daarbij dat veel chauffeurs graag met een DAF rijden en dan is wat ons betreft de keuze snel gemaakt. De chauffeurs prijzen niet alleen de makkelijke instap, maar ook de ruimte in de cabine en het rijcomfort. Ze vinden het een erg fijne vrachtauto om mee te werken, zeker de nieuwste modelgeneratie.”

Het eigen wagenpark bestaat uit 46 trekkers met deels eigen opleggers en 19 gesloten bakwagens (zowel koel/vries als droog, waarvan verschillende uitgerust met “Cargo Lock” voor een veilig vervoer).

 

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Arno Scheffer

Tel: +31 (0)40-2677740
E-mail: arno.scheffer@DAFTRUCKS.com

> Neem contact op met DAF Trucks voor overige vragen

Arno-scheffer-DAF-Nederland-contact