Download
  • dinsdag 9 juli 2024
  • Eindhoven
  • DAF Trucks Nederland
 

21 New Generation DAF XF voor Vos Logistics

Vos Logistics heeft voor haar vestigingen in Kerkrade en Eschweiler de eerste New Generation DAF XF 430 FT Low Deck trekkers in ontvangst genomen. Het gaat om 11 trucks, die deel uitmaken van een totale serie van 21 stuks. Vos Logistics gaat met deze trekkers met name het automotive mega volumetransport uitvoeren voor onder meer de belevering aan DAF Trucks N.V.

 
VOS LOGISTICS
 

“Dit is het resultaat van een geweldige samenwerking tussen Loven Trucks en DAF Nederland”, aldus Marc Schols, Business Unit Manager bij Vos Logistics. Hij heeft onlangs de sleutels van de nieuwe DAF’s in ontvangst genomen uit handen van Leo Loven van Loven Trucks. “Al jaren bestaat een groot gedeelte van onze vloot uit voertuigen van DAF. De ervaringen zijn goed en de samenwerking met de dealer prima. We hebben hoge verwachtingen van deze New Generation DAF XF.”

Stilte, comfort en zuinigheid

De stilte in de cabine maakt grote indruk en dat geldt ook voor het toegenomen rijcomfort. Het zijn de ervaringen van Vos Logistics waar inmiddels de eerste kilometers met de nieuwe DAF’s erop zitten. Schols: “Het is beslist een veel stillere auto. En natuurlijk rekenen we als bedrijf erop dat de nieuwe XF ook zuiniger is. Eigenlijk twijfelen we daar niet aan, afgaande op ervaringen van andere transportondernemingen met de New Generation DAF’s.”

Voor het realiseren van een zo gunstig mogelijk verbruik krijgen de chauffeurs instructie om de elektronische systemen en de aandrijftechnologie optimaal te benutten. Schols: “We hebben daarvoor zelf een instructeur. Die heeft een training bij DAF gevolgd en brengt de daar opgedane kennis over op onze chauffeurs. Ik weet bijvoorbeeld dat het belangrijk is om van het uitrollen van de truck gebruik te maken. Deze New Generation rolt veel soepeler en langer door en daarmee kun je brandstof besparen.”

Vos Logistics zet de nieuwe DAF XF 430 FT trekkers in voor automotive mega volumetransport, vandaar dat gekozen is voor de Low Deck uitvoering. Dagelijks worden meerdere adressen aangedaan. Circa 110.000 kilometer per jaar maken de trucks voor automotive transport, dat een aanzienlijk deel van het takenpakket uitmaakt.

Vos Logistics actief in heel Europa

Zaken eenvoudig, beheersbaar en efficiënt maken voor klanten is waar Vos Logistics voor staat. Met een netwerk van 30 eigen vestigingen is de onderneming actief in heel Europa. Op het gebied van internationaal bulk- en volumetransport (mega en high volume) behoort Vos Logistics tot de grotere wegvervoerders van Europa. Met 2.850 medewerkers exploiteert de onderneming een vloot van 1.200 voertuigen, 4.400 laadeenheden en 300.000 m2 opslagcapaciteit.

 

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Arno Scheffer

Tel: +31 (0)40-2677740
E-mail: arno.scheffer@DAFTRUCKS.com

> Neem contact op met DAF Trucks voor overige vragen