Long haulage

DAF transport oplossingen voor vervoer over de lange afstand

 

Vervoer over de lange afstand 

 

Zo’n 45% van al het vervoer van goederen gaat in Europa over de weg. Het transport over de lange afstand neemt daarbij een belangrijke plaats in. Niet verwonderlijk, want er is geen transportmiddel zo flexibel als de vrachtwagen. 

Bij trucks die tot wel 120.000, 150.000 of soms wel 200.000 kilometer per jaar afleggen, gaat het om maximale inzetbaarheid en lage kosten per kilometer. Vandaar dat DAF bij de Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ bijvoorbeeld, zo veel aandacht heeft besteed aan de best mogelijke aerodynamica. En samen met de meest efficiënte aandrijflijnen, gunstige voertuiggewichten en de nieuwste elektronische systemen die de chauffeur ondersteunen, leidt dit tot het laagst mogelijke brandstofverbruik. En dat DAF service-intervallen kent tot maar liefst 200.000 kilometer betekent in de praktijk maar een keer onderhoud per jaar.

En als er onderhoud nodig is, is er altijd een DAF-dealer in de buurt. Die dankzij PACCAR Parts altijd de juiste onderdelen op voorraad heeft en met DAF ITS altijd klaar staat voor hulp onderweg. Een truck moet rijden – dag in, dag uit. En het DAF Connect online fleet-managementsysteem volgt de prestaties van vloot en chauffeur real-time.

Binnen het vervoer over de lange afstand was chauffeurscomfort altijd al heel belangrijk. De grote chauffeurstekorten in Europa maken comfort voor de chauffeur alleen maar nog belangrijker. Daarom levert DAF de ruimste cabines op de markt, met de beste rijpositie, de grootste en beste bedden en een afwerking en luxe die uniek zijn. 

De chauffeur geniet bovendien van de fantastische rijeigenschappen en een extreem laag geluidsniveau. Dat draagt bij aan het comfort én aan de veiligheid. Zoals ook de weldoordachte indeling van het dashboard dat doet. Alle rij-functies zijn vanaf het stuurwiel te bedienen – ‘Hands on the wheel, eyes on the road’. Geen afleiding. Veiligheid is zeker ook binnen het vervoer op de lange afstand prioriteit nummer 1. 

 

 


Vervoer over de lange afstand