DAF-Trucks-NV-HQ-mainbuilding

DAF op de Nederlandse markt

 

DAF op de Nederlandse markt

DAF is onbetwist marktleider op de Nederlandse vrachtwagenmarkt. Grofweg één op de drie trucks die hier geregistreerd worden, is een DAF. Het is vooral in het lichte segment waar de Nederlandse truckfabrikant een verdere groei wil realiseren. 

Dicht dealernetwerk

DAF beschikt in Nederland over het meest dichte en professionele dealernetwerk van alle truckmerken. Op 72 lokaties is DAF vertegenwoordigd door DAF Dealers en Service Partners. In de praktijk betekent dit dat er in Nederland altijd binnen een half uur een DAF service-punt binnen bereik is.

Groei met name in lichte segment

Doelstelling van DAF Nederland is het vasthouden van het hoge marktaandeel in de zware klasse. “Marktaandeel groei willen we met name realiseren in het lichte segment”, aldus Michiel Kuijs, algemeen directeur van DAF Nederland. “Dankzij de DAF LF hebben we in de klasse van 6 tot 15 ton de afgelopen jaren al een stevige positie opgebouwd. Voor de komende jaren is een verdere groei naar een marktaandeel van 30 procent, een realistische doelstelling. De kwaliteit van de DAF LF, maar vooral ook van de Nederlandse dealerorganisatie rechtvaardigt een dergelijke stijging. Waarom zouden we in het lichte segment niet hetzelfde marktaandeel hebben als in het zware segment?” Daarnaast gaan we ons leveringsprogramma van bouwvoertuigen uitbreiden met 5-assers. 

 
 
 
 

Nederland

  • DAF Nederland

  • Hooge Akker 2

    5661 NG Geldrop

 
Neem contact op met DAF Nederland