DAF-Trucks-Entrance-HQ

DAF Trucks NV

DAF Trucks N.V. is een technologiebedrijf en de toonaangevende fabrikant van bedrijfsvoertuigen in Europa. DAF is een volle dochteronderneming van PACCAR Inc, wereldleider in het ontwerp en de productie van lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen. PACCAR ontwerpt en produceert ook geavanceerde dieselmotoren, is actief op het gebied van financiële dienstverlening en informatietechnologie, en distribueert truckonderdelen in het kader van zijn kernactiviteit.

 
DAF Driver truck

69.800

Productie 2023

Chart pie

15.6%

Marktaandeel 2023

DAF colleagues

10.000

Aantal werknemers 2023

 
 

Kwaliteitstrucks gebouwd door kwaliteitspersoneel

DAF vervaardigt haar eersteklas trucks in faciliteiten van wereldklasse in Eindhoven (Nederland), Westerlo (België), Leyland (het Verenigd Koninkrijk), Ponta Grossa (Brazilië), Bayswater (Australië) en Dadu (Taiwan). De motorenfabriek, componentenfabriek, perserij en eindassemblagelijn voor XD, XF, XG en XG+ modellen bevinden zich in Eindhoven. Assen en cabines worden geproduceerd in Westerlo. Leyland Trucks (een PACCAR bedrijf) produceert de lichte en middelzware trucks van de XB serie, evenals XD, XF, XG en XG+ voertuigen. De verkoop en service van DAF producten worden verzorgd door een netwerk van meer dan duizend onafhankelijke dealervestigingen in heel Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Azië. 

DAF biedt een compleet assortiment trucks, variërend van een totaal voertuiggewicht van 7,5 ton tot een treingewicht van 50 ton of meer. Alle DAF producten zijn van superieure kwaliteit en ontwikkeld voor een breed scala van transporttoepassingen. Omdat altijd goed naar de klant wordt geluisterd, heeft DAF een interessant pakket aan moderne producten kunnen ontwikkelen waarbij het accent ligt op de laagste bedrijfskosten per kilometer in de branche, een uitstekende transportefficiëntie en optimaal rijcomfort.

 
Lees meer over DAF Trucks op daf.com
Production
 
 
DAF dealer
 

Het DAF dealernetwerk is een kwaliteitsorganisatie achter een kwaliteitsproduct.

DAF heeft circa 1.100 vertegenwoordigingen in Europa en daarbuiten. Dit zijn zowel DAF Dealers™ als DAF Service Partners™; een groot aantal daarvan is beide. Zo beschikt u over een one-stop-shop voor alles wat u voor uw wagenpark nodig heeft, zoals nieuwe en gebruikte trucks, financiering, reparatie- en onderhoudscontracten, onderdelen en accessoires, of onderhoud en reparatie van bijbehorende uitrusting en componenten, zoals laadkleppen, koelinstallaties en kranen. 
 
Meer informatie over het DAF dealernetwerk
 
 

DAF Driver dealer locations DAF wereldwijd

DAF Trucks N.V. heeft vestigingen in Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Polen, Slowakije, Spanje, Zwitserland en Turkije. 

In alle andere Europese landen en op een aantal markten buiten Europa wordt DAF Trucks vertegenwoordigd door onafhankelijke distributeurs. 
Om zijn klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, beschikt DAF over een internationaal netwerk van ca. 1.000 dealers en servicepunten. 
 
DAF dealers worden ondersteund door distributiecentra van PACCAR Parts in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Hongarije. 

 

 
DAF nieuwe truck in 1952 fabriek

Geschiedenis van DAF

De geschiedenis van DAF begint in 1928 als de broers Van Doorne de basis leggen van wat nu de snelst groeiende truckfabrikant in Europa is.

Lees meer