On-the-road-to-even-cleaner-road-transport

Op weg naar 2030

 

Op weg naar nog schoner wegtransport 

 

In de afgelopen jaren zijn aanzienlijke vorderingen gemaakt met betrekking tot de impact van onze trucks op het milieu. Onze huidige trucks zijn meer dan 20% efficiënter dan de trucks die we twintig jaar geleden maakten en stoten 20% minder CO2 uit. Deze indrukwekkende vermindering van CO2 is tegelijkertijd gerealiseerd met een enorme reductie van stikstof en roetdeeltjes: meer dan 95% sinds de introductie van emissienormen.

Deze belangrijke prestaties zijn het resultaat van voortdurende investeringen in nieuwe en baanbrekende technologieën, maar dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen en relaxen. De maatschappij verwacht volledig terecht van ons dat we een bijdrage leveren aan de wereldwijde reductie van CO2 en verbetering van de lokale luchtkwaliteit, of met andere woorden, aan de zoektocht naar duurzame transportoplossingen.

We richten ons op de verdere ontwikkeling van de dieselmotor en op de verkenning en introductie van diverse alternatieve technologieën. Omdat het belangrijk is te beseffen dat er geen pasklare, universele oplossing is voor alle transporttoepassingen.

 
DAF Duurzaamheid brochure