Impex
Imprex-John-van-Elk

"Spectaculaire nieuwe DAF XF met spectaculaire verbruikscijfers"

John van Elk, Facility Manager bij Impex Heemskerk BV

 

John van Elk: "DAF hebben we al een hele tijd in ons bedrijf. Op dit moment zijn dat twee XF’s van 2015 en drie van de nieuwste generatie. Die hebben we vorig jaar aangeschaft, allemaal met een Super Space Cab. We zijn er heel erg tevreden over. Ze staan voor koeltrailers waarmee we dagelijks verse groente en fruit aanvoeren van veilingen, met name vanuit Roeselare en Mechelen in België."

Bij de DAF XF is het verbruik duidelijk lager. Dat zien we aan de data van de track- & trace systemen waarmee we goed inzicht krijgen in het verbruik. Bij langere ritten op de snelweg hebben we een gemiddelde van net onder de 25 liter op 100 kilometer. Bij kortere stukjes komen we op circa 28/29 liter. Hierbij moet ik wel zeggen dat onze vracht betrekkelijk licht is. Dat helpt ook mee, maar in vergelijking met onze vorige XF’s zijn ze zuiniger in hetzelfde werk en met dezelfde chauffeur.

En belangrijk, we hebben eigenlijk nagenoeg nooit wat met de DAF trucks. Ze komen alleen voor de beurten in de garage, bij Allers Bedrijfswagens in Venlo. De service van de dealer en van DAF springt er voor ons echt uit. Die is absoluut bovengemiddeld goed.

 
 

John van Elk, Facility Manager bij Impex Heemskerk BV 

‘Verbruik van de motor van onze XF450 duidelijk lager’


 

Rob Bressers, chauffeur bij Impex Heemskerk 

‘De DAF XF rijdt super: stil, comfortabel en soepel’


 
 

Rob Bressers: "Er is echt aan de chauffeur gedacht."

Ik rijd met de DAF XF450 op de foto. Wat een comfort en wat is hij stil. Nu reed ik hiervoor een XF105 en dat is een DAF van een aantal modelgeneraties geleden. Dus logisch dat het beter rijdt, maar de XF is echter een superding! Zo soepel en de ruime cabine, je merkt eigenlijk aan alles dat goed aan de chauffeur is gedacht. In de Super Space Cab zit een prima bed. Niet dat ik daarin slaap, maar ik gebruik hem wel om even uit te rusten.

Verder heb ik heel wat attributen en extra zaken laten aanbrengen. Vooral aan de buitenkant is het een spectaculaire trekker. Custom made zijn de blanke vlonderplaat, de site-skirts, de Noorse bumper met onderspoiler, de verlengde zonneklep en de in kleur gespoten buitenspiegels, spatborden en rand onder de ruitenwissers. En op het dak zitten een lichtbak en luchthoorns. O ja, de XF heeft ook nog een luchtgeveerde vooras en cabine. Dat maakt natuurlijk een wereld van verschil voor het rijcomfort. Erg prettig als je dik 120.000 kilometer per jaar rijdt.

 
 

Over Impex Heemskerk BV

Impex Heemskerk BV is een handelsbedrijf in groente, fruit, aardappelen en champignons. Door eigen import en aankopen op diverse veilingen in Nederland en België biedt het bedrijf de dagverse producten tegen concurrerende prijzen. Het bedrijf is gevestigd op het Fresh Park Venlo en heeft daar eigen opslag- en overslagfaciliteiten. De afzetlanden zijn Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland en Zweden. Indien nodig verzorgt Impex Heemskerk ook het transport naar de afnemers. In 1986 is de VOF C. Heemskerk & Zn. opgericht, maar met de verkoop van groente en fruit is de familie Heemskerk al begin vorige eeuw gestart. De handel zit dus in het bloed. In 1999 volgde een samenwerkingsverband met Impex Fruit Grubbenvorst BV. Zo is Impex Heemskerk ontstaan.

 
 

Facts & Figures

Impex Heemskerk BV

colleagues_rgb_outline

16

Aantal medewerkers

trucks

5

Aantal voertuigen

Trucks

120.000

Jaarkilometrage