Merema
Koos-Merema-Directeur2

"Wij willen kwaliteit en dan overtuigt DAF"

Koos Merema, Merema Transport B.V.

 

Koos Merema: "Wij staan voor kwaliteit en daarom is DAF al jaren onze partner. Sinds 1983 rijden we uitsluitend met dit merk. Het is een Nederlands product, dus enig chauvinisme speelt mee. De betrouwbaarheid is echter van het grootste belang. We vervoeren zeevis en willen zo snel mogelijk van de havens (ook internationaal) naar diverse visafslagen in Nederland, om de versheid en best mogelijke conditie te garanderen. Op een DAF kun je rekenen en mocht er toch een probleem zijn, dan wordt dat snel en perfect opgelost door onze dealer ESA. Dus ook de service maakt ons heel erg tevreden over dit merk."

Onze nieuwste aanwinst is een DAF XF 530 FTG 6x2 met voorloopas. Een drie-assige trekker net zoals de andere DAF’s in onze vloot. Het hoge vermogen komt van pas want we willen zo snel mogelijk op de bestemming aankomen om op tijd te zijn voor de veiling. Onze opleggers zijn relatief zwaar, de daken en wanden zijn extra dik geïsoleerd. Dat is niet gebruikelijk, maar beter om de kwaliteit van de verse vis constant te houden. Het brandstofverbruik pakt desondanks verrassend gunstig uit met 1 op 3,6. Dus het door DAF beloofde lagere verbruik van 7% zit er zeker in. En ook belangrijk: de chauffeurs vinden het een geweldige truck.

 
 

Koos Merema, directeur Merema Transport B.V. Delfzijl 

‘We houden de gang erin en dan is het verbruik toch verrassend gunstig’

 

 

 

Peter Zuidema, chauffeur bij Merema Transport B.V. Delfzijl

‘Prachtig aangeklede en afgewerkte cabine!’

 
 

Peter Zuidema: "Die DAF XF 530 is super."

Dit is de DAF XF 530, waarmee ik rij. Hij heeft wat meer power dan mijn vorige XF105 met 510 pk. Ik kom geregeld in het buitenland en dan is dat beetje extra wel lekker als je een helling op rijdt. Voor mij is echter de uitstraling en de binnenruimte van een truck minstens zo belangrijk. De DAF XF is wat dat betreft echt super, strak en mooi om te zien en met een prachtig aangeklede en afgewerkte cabine.

Ik voelde mij altijd al thuis in een DAF en nu nog meer. De ruimte is als vanouds onovertroffen en je merkt dat DAF veel heeft gedaan aan comfort en dempen van geluiden. Als je per jaar dik 130.000 kilometer onderweg bent dan waardeer je dat. De versnellingsbak (TraXon) schakelt perfect en kiest de schakelmomenten goed uit, ook in heuvelachtig terrein.

 
 

Over Merema Transport B.V. 

Merema Transport B.V. is een internationaal transportbedrijf, opgericht in 1926. Al bijna 60 jaar is het bedrijf thuis in de internationale havens langs de gehele Noord- en Oostzeekust. Merema is gespecialiseerd in het vervoer van verse vis vanuit Denemarken, Noord-Duitsland en Nederland. En levert die hoofdzakelijk af bij visafslagen in Nederland. Merema is ook thuis in het vervoer van vis en schelpdieren naar Schotland en België. Het transportbedrijf is in het bezit van het IFS-Logistics certificaat dat de voedselveiligheid en de hygiëne waarborgt. Tevens is het bedrijf gecertificeerd vervoerder voor verse MSC-vis. Om efficiënt te laden en lossen is een aantal van de opleggers uitgerust met een laadklep. Allemaal hebben ze gladde vloeren en koel-/vriesmotoren, waarmee het mogelijk is om producten met een constante temperatuur variërend van -25° tot +25° Celsius te vervoeren.

 
 

Facts & Figures

Merema Transport B.V. Delfzijl

trucks

15

Aantal voertuigen

connect_higher_return_per_kilometre

130.000

Jaarkilometrage