Wetra
Wetra

Wetra EDC vol enthousiasme over nieuwe DAF CF

Marcel Wever en Kevin Bos van Wetra European Distribution Centre BV

 

Marcel Wever, Directeur bij Wetra

'Met de CF noteren we nog betere cijfers, zelfs met zwaardere oplegger’

Marcel Wever

‘We hebben nu vijf trucks van het merk DAF. Vier jaar geleden kwam de eerste. Die heeft inmiddels bijna 450.000 kilometer afgelegd. Onze jongste aanwinst is weer een DAF, een CF-trekker. De rijden we sinds december 2017.

Het verbruik van de DAF-trucks is gunstig, wat voor mij als eigenaar van Wetra EDC natuurlijk belangrijk is. De nieuwe DAF CF scoort zelfs nog iets betere cijfers met een zwaardere oplegger. We zitten nu op 24 l/100 km. Dat is gemeten over een vrij korte periode. Het is dus een eerste indicatie. Pas over een jaar heb je een beter beeld. Ik denk dat het verbruik nog lager kan uitpakken.

Verder is de kwaliteit van DAF gewoon goed: we ervaren weinig problemen en mocht er een keer iets zijn dan is de service van onze dealer, Sent Waninge in Emmen, uitstekend. Met de trucks leggen we gemiddeld 100.000 kilometer per jaar af naar bestemmingen in Nederland, Duitsland en België met circa 12 stops per dag. Prettig is dan ook de naar 200.000 kilometer vergrote onderhoudsinterval bij de DAF CF.

 
 

Kevin Bos, chauffeur bij Wetra EDC

‘DAF heeft de praktische indeling eigenlijk nog verder geperfectioneerd’

Kevin Bos

 

‘Ik rijd erg graag in een DAF en dat had ik bij mijn baas al aangegeven. Over de DAF CF ben ik ook heel erg te spreken. Het lichtere interieur bevalt mij hartstikke goed. Bovendien heeft de truck een mooie, stoere uitstraling – als chauffeur vind ik dat natuurlijk belangrijk. Een prachtige optie zijn de lampen op het dak, mooi opgenomen in de vormgeving.

Je merkt dat veel aandacht gegeven is aan comfort. Je stapt na een lange rit fit uit. De Space Cab cabine is nog stiller. Ook de motor draait stiller. Bij kruissnelheid ligt het toerental lager dan bij de vorige CF. Dat is natuurlijk ook gunstig voor het verbruik. De TraXon bak schakelt trouwens erg fijn. Hij pakt snel en soepel weer op.

En DAF heeft de praktische indeling eigenlijk nog verder geperfectioneerd. De zitpositie, de plaatsing en rangschikking van de schakelaars zijn vertrouwd. In een DAF ben je snel thuis.’

 
 

Facts & Figures

Wetra European Districution Centre BV

colleagues_rgb_outline

38

Medewerkers

trucks

36

Voertuigen

Savings

24

Brandstof verbruik liter/per 100 km

 
Wetra.nl
 
 

Wetra EDC

Flexibiliteit als visitekaartje

Wetra EDC bestaat nu 25 jaar. Het transportbedrijf kenmerkt zich door flexibiliteit. De vracht bestaat voornamelijk machineonderdelen, halffabricaten, buizen en stellingen. Eigenlijk heel diverse lading met verschillende afmetingen en een gewicht van 10 tot 25 ton. Het vereist passen en meten. Gaandeweg is dat een expertise geworden. Bij Wetra EDC zijn er 38 chauffeurs in dienst en het bedrijf heeft een wagenpark van 36 trucks. Leveringen zijn er in heel Europa en het bedrijf heeft een distributiecentrum in Nieuw-Amsterdam nabij Emmen aan de A37. Dat is een gunstige locatie voor een goede verbinding met Noord- en Oost-Europa is.